Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?
montanar:
ndm Признавай си - купил си си някое островче с заливче с голямо приливче и те заинтерсуваха приливите а? :P
технократ:
--- Цитат на: montanar в Юни 04, 2019, 09:23:56 am ---технократ в случая според мен се нарича гравитационно взаимодействие. и го описах в последния ред от поста си.
--- Край на цитат ---
Да гравитационно взаимодействие е, но се симулира екранировка, то и електричното поле на практика не се екранира и само частично може да се възпрепятства. Мълнията попада извън фарадеевият кафез, не защото електричното поле е екранирано, просто кафеза отклонява електричното взаимодействие така че мълнията да попадне върху кафеза а не на предмета вътре в него.
kd_dinev:
Цитат наРадико
kd_dinev Не dmitarp или някой друг трябва да обяснява глупостите ти. Защото това са пълни глупости до доказване на противното. Опасявам се обаче, че такова доказване е невъзможнои изобщо темата е за изтриване защото е срам за форума.
Много си нервен Радико...Дали защото се оказа,че глупостите ги пишеш ти,а моите твърдения са напълно доказуеми?Ако не вярваш,вкарай масите на телата и големината на силата,която съм посочил в калкулатора и ще видиш същите резултати,които съм изчислил и аз в първият си пост по темата.
Радико:
Добре ще ги вкарам да видя какво се получава, но ти първо ми кажи какво се получава в долния пример. Каква ще е скоростта и съответно енергията на трите тела от по един килограм?
--- Цитат --- Добре да разгледаме твоя пример три поредни пъти обаче с малки различия:
Имаме предмет с маса един килограм ускоряван от падаща тежест която първият о
Път е с маса 1 тон втория път е 10 тона третия е 100 тона. Или трите тежести дърпат три предмета от по 1 килограм едновременно за по голяма зрелищност
--- Край на цитат ---
Надявам се ще успееш да изчислиш разликата и без да ползваш калкулатора на Юлиян. Повечето хора в този форум вече го направиха без проблем.
juliang:
С едни самолети Боинг имитират безтегловност:
Как мислите - колко е теглото на един Боинг 727 и с какво ускорение "пада" към Земята за да имитира безтегловност? И дали има значение дали в него има хора или е празен? И дали е Боинг или малък изтребител?
И най-вече - колко в числово изражение на ускорението при падането? И дали има значение дали ще влачи тежест един килограм вързан за опашката му? Или една опаковка с 1 килограм брашно или захар вътре?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия