Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?
технократ:
--- Цитат на: montanar в Юни 03, 2019, 09:16:06 pm ---Защо ли си мисля че засенчване на гравитацията е невъзможно....
Според мен както и да се опитаме да засенчим гравитацията това би станало посредством друга маса а въпросната маса по-скоро ще си прибави действието към засенчваната и ефекта би бил обратен на засенчване.
Под засенчване разбирам тяло между основното и привличаното.
А ефекта с лунното привлчане си важи и се отразява на земята в формата на приливи.
--- Край на цитат ---
Засенчването на гравитацията е точно огледално в смисъла от обикновенно засенчване, тоест, то става когато привличаното тяло е между основното и засенчващото. Може да се направи експеримент с чувствителен гравитометър, колко е стойността на земната сила на притегляне, когато луната е в перигей спрямо земята, и когато в този момент гравитометърът е помежду луната и земята.
montanar:
технократ в случая според мен се нарича гравитационно взаимодействие. и го описах в последния ред от поста си.
Радико:
--- Цитат на: kd_dinev в Юни 03, 2019, 10:43:07 pm ---Ти както винаги не вникваш в смисъла на това,което се пише-сори,толкова ти е капацитета.Като ти е трудно да го сванеш с гравитацията,приложи Сила на Ампер.Калкулатора е общодостъпен,Юлиан даде линк към него,ама то за целта трябва да четеш какво пишат другите...
--- Край на цитат ---
Добре да разгледаме твоя пример три поредни пъти обаче с малки различия:
Имаме предмет с маса един килограм ускоряван от падаща тежест която първият о
Път е с маса 1 тон втория път е 10 тона третия е 100 тона. Или трите тежести дърпат три предмета от по 1 килограм едновременно за по голяма зрелищност. Аре стига ти толкова, че ми писна
ndm:
Снощи по някое време чувствителен гравитометър отчете един прилив. Това му е разделителната способност. По малко от един прилив не може да отчете. Викам си това не може да няма връзка с новолунието, щото те гравитационните взаимодействия си СЕ случват. Не за друго, но чувствителния гравитометър е тариран спрямо луната. Когато луната започва да расте, гравитометъра отчита по-чести приливи. Забелязал съм, че след всеки прилив следва неминуем отлив. За съжаление нямам чак толкова чувствителен гравитометър за отливите, затова ползвам гравитометъра за приливите, но за отливите вече не е толкова чувствителен. И чак снощи разбрах защо един прилив е основна мерна единица в SI, а един отлив е производна, заради чувствителността на гравитометрите. Ся кът гледам наоколо има напъни и отливите да станат основна в SE.
dmitarp:
Очевидно си спал върху грахово зърно, та цяла нощ не ти е давало мира.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия