Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?

<< < (41/351) > >>

Радико:
Брях страна работа като говорим за твърди тела "тръбички" всднага се сещаш, че"

--- Цитат ---пардон със около 100 пъти по-малка маса (при допускането, че тръбите все пак имат някаква маса)
--- Край на цитат ---
че има и маса на този свят а като става дума за течностните ти експерименти я забравяш. Колкото има парадокс в описаният от мен мислен експеримент толкова има парадокс и в описаните от теб експерименти. Най същественият парадокс тук е парадоксалното непознаване на елементарни физически факти.
примерно както камиона посочен от теб да ускори тръбата ми ще изразходва за целта някаква енергия така и водата излизаща с по голямо налягане от ежекторната дюза ще изразходва част от енергията си за да ускори другата вода с по малкото енергия. Сиреч енергията на изходящият флуид ще е точно равна на сбора на енергиите на двата входящи флуида "водата от двата язовира" минус загубите във създадените турбуленций. И така понеже за няма и два месеца това е втора клавиатура на която започват да не и се различават буквите единственият въпрос с неясен отговор който остава в тази тема е за какъв Х?? си търкам клавиатурите.   

kd_dinev:
Парадоксалното в твоите постове е,че те са някаква уникална мешавица-човек трябва да отдели един куп време за да разбере какво изобщо искаш да кажеш!Отделно оставям въпроса защо никой от тези,които имат съответните задължения не взима отношение към грубия ти и на моменти откровено вулгарен изказ!Ако така избиваш някакви комплекси-ще го разбера,ама мислиш,че точно тук му е мястото?Та по въпроса-не hivan бъркаш-тръбите няма да продължат да се движат с 50км/час, а с ускорение,което ще превиши тези 50км/час.От къде се взема енергията за това ускорение-съвременната физика мълчи!Радико би ли ни обяснил на нас простосмъртните откъде се взема по-голямата енергия на водата излизаща от ежекторната дюза?

nizo:
hivan, според мен си прав в това което казваш и се мъчиш да обясниш, а вече друг въпрос е дали четящите искат да вникнат в обясненията ти. Аз също отворих една тема за практически същия ефект, но така и не се разбрахме с публиката. В моята тема аз разглеждах голям маховик, който се развърта от висяща тежест. Според мен висящата тежест безплатно преодолява инерционния момент на маховика, защото за да се развърти маховика, той иска определено усилие и време. Интересното е, че докато маховика се съпротивлява на развъртането, то и тежестта не губи потенциалната си енергия. Дотук с моя пример.
Твоя пример е практически идентичен, защото водата в дългата тръба няма да мръдне, докато язовира не преодолее съпротивлението и. Преодоляването на това съпротивление не коства и грам енергия на язовира. Както казах, според мен си прав. Това наистина е един не добре изследван ефект на гравитацията.
Друг ефект е инерционния хидро удар да речем. Наблюдавал съм го много пъти, защото на вилата има бойлер на 2-рия етаж, а тръбите слизат до първия. Когато се пусне топла вода, водата ускорява по тръбите и когато рязко затвориш крана се получава удар. Интересното за мен е в това, че удара се проявява като вълна, която може да се отрази от крана и да се прояви в горната част на водопровода. Т.е. тук може да имаме постановка на хидротаран, който не помпи вода в ниската част на водопровода, а във високата му част. С други думи може да имаме хидротаран, който помпи нивото на водоизточника.
Тесла е говорил за това в сферата на електричеството. Това е била негова фикс идея. По аналогията с хидроудара в тръбите, той е искал импулса да е толкова кратък, че гравитацията да компресира водата, преди тя да успее да изтече от крана. Ако това въобще е възможно, имаме ситуация в която гравитацията безплатно компресира флуид. Тесла е искал и май е успял да го постигне с електричеството, защото има патенти в които лампи се захранват по един проводник.
Сега идва интересната част на тази идея. Ако може да отворим крана за кратко, така че той да предаде компресиращ импулс в тръбата и след това го затворим, то ще получим хидроудар, който може да качи вода над нивото на язовира. Според мен е възможно, но други биха казали, че това е долна спекулация.

krasias:
nizo, това с хидроудара с бойлера го усещаш правилно но го обясняваш неправилно. Хидроудара при теб се дължи на това че във всеки бойлер в горната част остава 5-6 литра въздух, зависи производителя на каква височина е оставил тръбата за топлата вода. Именно този въздух усилва ефекта от импулса и при реалния хидротаран. При теб това е паразитно явление и то ще изчезне ако премахнеш въздуха в горния край на бойлера.   

Радико:

--- Цитат ---Радико би ли ни обяснил на нас простосмъртните откъде се взема по-голямата енергия на водата излизаща от ежекторната дюза?
--- Край на цитат ---
Ти не прочете ли това:

--- Цитат ---Сиреч енергията на изходящият флуид ще е точно равна на сбора на енергиите на двата входящи флуида "водата от двата язовира" минус загубите във създадените турбуленций
--- Край на цитат ---

--- Цитат ---тръбите няма да продължат да се движат с 50км/час, а с ускорение,което ще превиши тези 50км/час.От къде се взема енергията за това ускорение-съвременната физика мълчи!
--- Край на цитат ---
А ето за това ако успееш да представиш някакво доказателство ще напиша с най големия възможен шрифт, че kd_dinev е преобърнал на 180 градуса мнението ми по въпроса и съответно черпя не бира а бутилка уиски защото такова знание се заплаща. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия