Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?
kd_dinev:
Можеш да се натиснеш, но това което предлагаш няма абсолютно никаква познавателна сойност.
https://www.google.com/search?sca_esv=e36431e15c4328a9&sxsrf=ADLYWIL6e27OHpa7_EvOHlJh1hja3EAoKg:1730038315765&q=%D1%85+%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA+%D0%B4%D0%B5+%D0%BD%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BD&tbm=vid&source=lnms&fbs=AEQNm0D0mdjV9iZmrIToWZfLy6hjiHLZlz0gO0cW40eqjD3LgTC_9I288s3dQhxfUDXs5Fh
Хаиде обясни, коя от двете формули е вярна тук? Тази, която ти предлагаш, като силата е различна във всеки един момент от времето или тази в която силата е постоянна времето и предизвиква равноускорително движение?
Bat_Vanko:
динев, бъди по конкретен! Аз не съм баба Ванга и не мога да чета какви глупости ти се въртят в главата.
kd_dinev:
https://www.youtube.com/watch?v=Gnv4Ab3GyXI
Объркал съм линка.
Вижда се как благодарение на CVT трансмисията оборотите на двигателя се заковават на 2000, което означава, че мощността му остава постоянна, съответно и силата, която се прилага върху задвижващите колела също не се променя, но скоростта на автомобила расте във времето.
Та въпросът е коя от двете формули за мощността като функция във времето би следвало да се приложи в конкретния случай?
Bat_Vanko:
динев, ти сега ми даваш като доказателство, срещу фундаментален закон, търговска реклама - така ли да го разбирам... Ако нямаше балъци които да се връзват на рекламите, то и реклами нямаше да има. Някакви по конкретни данни имаш ли, или ще плюнчим молЮва да си ги измислим...
juliang:
--- Цитат на: kd_dinev в Октомври 27, 2024, 06:05:36 pm ---... оборотите на двигателя се заковават на 2000, което означава, че мощността му остава постоянна...
--- Край на цитат ---
A дали? Можеш да караш равномерно на една и съща предавка (с нормална ск. кутия) с 2 000 оборота на равен път с едва натиснат педала на газта, и с педала до ламарината когато изкачваш някакъв наклон. Оборотите са еднакви, но мощността отдадена от двигателя е съвсем различна.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия