Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?
Аtos:
..."дори и на мен ми е трудно".... ;D ;D ;D
Хахаха, без коментар...
Това може и да ти помогне:
http://www.vbox7.com/play:d036ae7ef0
Да, Юпитер изкривява незначително, но не светлината, а пространството, по което тя се движи.
Ти някак омесваш причина и следствие и става хаос в понятията ти...а оттам и в заключенията!
juliang:
--- Цитат на: atos в Октомври 10, 2016, 03:33:58 pm ---Да, Юпитер изкривява незначително, но не светлината, а пространството, по което тя се движи.
Ти някак омесваш причина и следствие и става хаос в понятията ти...а оттам и в заключенията!
--- Край на цитат ---
Важното е че ме разбра какво съм искал да кажа...
dmitarp:
Защо електрона има заряд, ако знаеш отговора на този фундаментален въпрос, мислиш ли, че си в състояние да промениш заряда на електрона?
Аtos:
Не знам дали бих могъл ?
Знам със сигурност обаче,че не бих могъл да го променя(целенасочено) , ако не знам защо има заряд...
Радико:
--- Цитат ---Първо - нагряването на въздуха от Слънцето причинява не увеличаване, а намаляване на налягането
--- Край на цитат ---
Виж ти, значи ли това, че намаляването на атмосферното налягане е признак за хубаво време. Защото така излиза според логиката ти. На кой да вярвам? На метеоролозите и на това което пише на барометъра или на тебе.
А относно забавянето на въртенето на земята, аре не ставай смешен. И това с биг бенд. Ако се опиташ да пресметнеш колко вода местят приливите и с каква скорост и колко джаула прави това. И като вземеш под внимание че в космоса със микроджаули коригират орбитите на апарати от по 1-2 тона, как така от измирането на динозаврите до сега "65 милиона години" Реакцията на Ленц не успя да събори луната. Имай на предвид, че масата на водата местена от приливите е съвсем съпоставима спрямо масата на луната.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия