Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?
juliang:
--- Цитат на: atos в Октомври 10, 2016, 02:48:34 pm ---Тази смешна (плоскоизмислена) схема, пак залага на гравитацията като аксиома по презумпция, не бъди толкова ограничен, моля те...тя е създадена за онагледяване за примитивно мислещите!
Тези топки що "тежат" надолу, огъвайки равнината, кое ги тегли, ако разглеждаш нещата в абсолютен аспект?
--- Край на цитат ---
Затуй ти казвам да добавиш още едно измерение към картинката. Съжалявам ако не можеш да си го представиш, но е трудно в 2 измерения да се представи 4-мерно пространство.
Най-примитивно казано - нашето 3-мерно пространство се "разтяга", или "свива" (тези понятия нямат аналог когато излезем от 3-мерните ни представи, да приемем че по-точния термин е "деформира се") под въздействието на масата на телата. Телата които би трябвало да си стоят в покой едно спрямо друго, когато попаднат в такава "гънка" почват да се търкалят "надолу" (отново неточно обяснение поради липса на терминология). А самите те също така образуват "гънки" в пространството, като те са толкова по-големи колкото тялото има по-голяма маса. И колкото по-близо до тялото се намираш, толкова "наклона на гънката" е по-стръмен.
За етерното налягане - не виждам нужда от него. Показаното на двумерната картинка може да се случва и във въздуха, и в безвъздушното пространство. Само трябва да има гравитационно поле, действащо в 3-то измерение. Но за твое и мое удовлетворение може да заменим "етерно" с "гравитационно" за да сме еднакво неудовлетворени от обяснението :) Това "поле" ще трябва да действа в 4-то измерение.
Аtos:
А сега отъждестви "наклона на гънката" с "етерно налягане" и ще говорим почти на един език вече...
И какво значи "не виждам нужда от него" ? На него не му пука ТИ от какво имаш нужда...
Виж сега...тази теория е недоиздържана и ще ти обясня защо:)
Ако има изкривяване на пространството около планетите, то светлината би го следвала, т.е. ще можеш да вкараш светлинен лъч "в орбита", а то не става...
juliang:
Така става кат дописваме ... :)
Приеми "наклона на гънката" като наклон в 4-то измерение. Точно както топчетата на снимката за да се приближат едно до друго в 2-мерната мрежа трябва леко да пропаднат и в 3-то измерение, така и телата приближавайки се "под въздействието на гравитацията" в нашата триизмерна мрежа, "пропадат" леко и в 4-то измерение". И за да ги отдалечиш в 3-те измерения, ти трябва да вложиш енергия за да ги избуташ по "баира на 4-то измерение".
На кого "него" не му пука? :) Аз казвам, че тази информация ми е достатъчна да обясня случващото се.
Става, става ... светлината се отклонява от масивни тела. Потърси в нета - има достатъчно информация. А па черните дупки казват, че поглъщат светлината - свиват я в спирала навътре, и тя повече не излизала оттам. Ма така казват де... аз не съм ходил да видя :)
Аtos:
Добре де, откъде идва този "баир", според теб?
Какво значи "наклон в 3-то или 4-то измерение"?
За да кажеш НАКЛОН, трябва да имаш отправна точка - вектор на гравитация!
В трето измерение би трябвало този вектор да е цяло пространствено направление (не линия)!
На кого не му пука? На етерното налягане!
Да, в периферията на черните дупки се изкривява пространството и светлината го следва, но не и около нормална планета!
juliang:
Ако гледаш мрежата на картинката точно отгоре, те ще си изглежда съвсем равномерна - с правилни квадратчета. Трябва ти поглед "отстрани", от 3-то измерение, за да видиш пропаданията. Та ... дори и на мен ми е трудно да си представя "наклон в 4-то измерение", още по-трудно ми е да го опиша ... но горе-долу си го визуализирам.
Пусни търсене в нета за "Фомалот Копейкин" да видиш че дори и един Юпитер изкривява светлината и радиовълните дотолкова, че да можем да го засечем с апаратура.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия