Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?

<< < (21/351) > >>

juliang:

--- Цитат на: GreenHulk в Октомври 10, 2016, 01:39:41 pm ---...
Има и други данни...

--- Край на цитат ---
Да, и аз съм чел за другите данни ... един с благ поглед дет 6 дена се трудил и на седмия седнал да почине, доволен от стореното. Но едва ли това обяснение ще задоволи Атос ...

GreenHulk:

--- Цитат на: juliang в Октомври 10, 2016, 01:46:07 pm --- един с благ поглед дет 6 дена се трудил и на седмия седнал да почине, доволен от стореното. 

--- Край на цитат ---

Това разбира се е доста иносказателно, и преносно, написаното в Стария Завет не трябва да се тълкува винаги в пряк смисъл. Три нива на тълкуване.

Аtos:

--- Цитат на: juliang в Октомври 10, 2016, 01:46:07 pm ---Да, и аз съм чел за другите данни ... един с благ поглед дет 6 дена се трудил и на седмия седнал да почине, доволен от стореното. Но едва ли това обяснение ще задоволи Атос ...

--- Край на цитат ---
Напротив, задоволява ме в резюме:)
За шест (техни) дни, планетарните инженери създават сегашния свят (съкратени срокове, кво да правиш-началниците навсякъде явно са кофти типове), на седмия им писнало и почивали...
Щото...инженерно-генетически създадените "зверове" са били водени всеки седми ден на "уроци по послушание и подчинение", което не е било нищо друго, освен психотерапия!
По-късно този постулат е прехвърлен в църквата - неделно "богослужение"... "Бой се от Бога, почитай Царя"!
Сега...колко са били доволни от стореното...отделен въпрос, имайки в предвид, че някои генетични сглобки са се оказали неуспешни (горгони, минотаври и кентаври), но пък други са оцелели до днес (птицечовка и розов броненосец, примерно)...

juliang:

--- Цитат на: atos в Октомври 10, 2016, 01:36:41 pm ---Добре де, като нямаш теория, защо не разискваш (мислиш), а раздаваш догми?
Сега, всички знаем, че гравитацията действа, не ни осветлявай...кажи ако имаш теория ЩО ДЕЙСТВА?

--- Край на цитат ---
На мен тази теория ми върши работа:

Само трябва да добавиш още едно измерение към показаното на картинката... :)
Обяснява май всичко свързано с проявите на гравитационни взаимодействия. Съжалявам, не мога да ти обясня по-подробно "Ама как точно действа така" или "Защо действа точно така, ами не иначе".

Аtos:
Тази смешна (плоскоизмислена) схема, пак залага на гравитацията като аксиома по презумпция, не бъди толкова ограничен, моля те...тя е създадена за онагледяване за примитивно мислещите!
Тези топки що "тежат" надолу, огъвайки равнината, кое ги тегли, ако разглеждаш нещата в абсолютен аспект?
И ако добавиш още едно измерение, как ще избягаш от обяснението за всеобщото етерно енергийно налягане върху материята?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия