Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Електролизер на Краси
краsik0:
Здравей Мишо отново!
Няма да се прибирам в България скоро.
Тук работя всъщност.
Докато не станат някакви генерални промени относно напускането на UK от EU.
Ще се върна в София чак по Коледа.
Относно входящите данни...
Това са данните.
Може да изгледаш отново клипчетата.
Всичко съм показал без скрито покрито.
14В на клон
6 клетки на клон
3 клона общо
17 А на клон
14В Х 51А -714Вт обща консумирана мощност от импулсните изправители.
Твоите сметки излизат като моите с тази разлика, че не съм смятал колко литра отделно е водородът и кислородът.
Поздрави!
краsik0:
Забелязах грешка в сметките ти
Ако пресмяташ ефективността за 6 бр клетки само, трябва да разделиш на 3 количеството газ ,което получавам.
8:3
Т.е. 2,6-2,7л газ в минута .
Михаил Кузмов:
Не не е моя грешка! Това е според входните данни които ти съобщаваш! Тези 8 литра би получил, ако всеки клон работи с 14V/51А! А не че 51А се разпределят на 3 клона по 17А! И да допълня, при това положение ефективността е ниска! Би трябвало да получиш над 9 лт/мин.! Почти 10!
Имаш калкулатора, можеш да променяш цифрите и да се убедиш! Аз смятам и по друг начин, който описах пак в тази тема по рано, и нямам разминаване с калкулатора! Калкулатора е верен! Моята практика се покрива със сметките!
Така че, ако си хванал господ за шлифера действай, патентовай, ама там където ще чуят за първи път за електролиза!
Радико:
Е не можах да схвана за какво са всичките сложни сметки и обяснения какъв е смисила да се пише надълго и нашироко за брой на клетки последователно брой на клетки паралелно след като са ясни общият ток и общото напрежение единственият проблем е следният:
КОЛКО ПО ДЯВОЛИТЕ ГРАМА ВОДОРОД СЕ СЪДЪРЖАТ В ТЕЗИ 8 ЛИТРА ГАЗ. Защото днес едно количество газ е 8 литра и то в София във Варна ще е повече защото е на морското ниво а когато времето се развали във варна там може да се окаже и по малко отколкото във София. А всички сметки дадени по учебниците са във граммол а не в литърмол.
Без тези "малки" подробности всичките ви сложни сметки са прах в очите на некомпетентните по въпроса като мене. Колкото и некомпетентен да си обаче личи си кое е лакардия и кое достоверно твърдение.
краsik0:
Е ,темата отива към спорове и каране накрая.
Не смятах нито да патентовам, нито да се хваля колко е ефективен този електролизер.
Ако се върнеш назад Мишо, ще видиш ,че НЕ АЗ искам да патентовам нещо ,а един наш колега, който пресмяташе ефективността.
Споделих тук моите експерименти с добро чувство .
Не смятам повече да продължавам тази тема >:(
По повод забележките на двамата колеги..
Надморската височина е 400м , с. Вакарел.
Може да се провери ,който иска.
На изхода на електролизера НЯМА водни пари!
Ако прегледата клипчетата от маркучите и дюзите -не излиза пара.
Това е така, защото температурата на клетките не беше повече от 30-35гр.
На пипане с ръка го установих ,ако някой се интересува от това.
Второ- газта минава 2 пъти през бъблери.
Успех с експериментите!
Колкото и някои колеги да са скептични смятам, че HHO има бъдеще.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия