Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Електролизер на Краси
краsik0:
Мишо, ето повторение на калкулатора ,както предложи.
Калкулатора сметна следното .
Напрежение - 14
Ток - 17А
Време- 60сек
Бр. клетки- 6
Газ- 2,7литра
Налягане- 1атм
Температура- 30гр.
Фар. константа- 96485,3415
.....................
Eлектр. ефективност- 120%
Фарадеева ефективност- 228%
Кулони - 6120
Ват в секунда- 7527
Кислород- 0,39 литра
Водород- 0,79л
Общ обем- 1,18 литра
Хубаво или лошо, това смята този калкулатор, ако е верен.
RUS:
Електролиза в стандартния смисъл (по учебник ) няма как да даде повече газ в разрез с теорията.
Неправилните измервания могат да объркат и резултатите.
Например измерването на обем газ за единица време изисква дебитомер.
Друг става вече въпроса ако електролизера зареден с електролит се разгледа като кондензатор и се измери неговия капацитет.
След това остава само да се направи подходяща индуктивност според формулата на Томсън за резонансен трептящ кръг.
Разбира се важно е и в каква резонансна честота ще се прицелиш.
При подобен подход теорията търпи критика и съвсем категорично изпъкват разлики от порядъка на 5 и повече пъти и то в плюс.
Този подход е отдавна измислен и публикуван в нета като информация.
На практика при подобен подход големината на тока спада значително при запазване на всички останали параметри в същите граници.
Михаил Кузмов:
krasik0, спорим градивно! Ти твърдиш своето, аз твърдя закона, не моето! Твърдя закона на базата на дълга практика и придобити знания! Вече работиш добре с калкулатора! Какво е онова най долу? Общ обем 1,18 литра! Това казва закона! Ти по горе си попълнил 2,7 литра!? Толкова твърдиш че получаваш! Нямам нищо против! Какво извънредно си направил че получаваш толкова газ?
За конвенционалната електролиза важи законът на Фарадей! Ето ви и плазмена електролиза!
https://www.dropbox.com/s/tpqijqca0jkv72j/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D1%85%D0%BE%D0%B4-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%2C%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%B7%D0%BC%D0%B0%2Ccold%20fusion.mp4?dl=0
Прочетете заглавието на клипа, наблюдавайте уредите, наблюдавайте какво става! Виждате ли разлика? През кои закони се преминава?
Пробвал съм при симетрични електроди, с 300А импулси да инициирам плазмени зони, пробвал съм с честоти, пробвал съм с 25КВ безконтактно, пробвал съм с азотна киселина като катализатор, с лтиева основа и какво още, вече съм забравил?! Нито веднъж не наруших закона на Фарадей! Та пак се повтарям! Как ти го нарушаваш? Естествено, ще бъде любопитно за всеки четящ форума! Нали това търсим?
Ето, виждаш че се изказват различни предположения! Колкото до патентоването, останах с впечатление че ти искаш да го направиш! Става, но трябва да се пише аргументирано как се нарушава закона! Аз поне за сега не виждам яснота! Както и да е! Спор да, но не и каране! В спора се ражда истината, някой беше казал!
lda_has:
краsik0 Всички сметки са верни и калкулатора смята правилно. С това се занимавах от 1980 - 2015 г. - 35 години и накрая разбрах къде греша. Направил съм много и различни генератори, показвам последните три тестови на снимки.
Сега мога да ти кажа къде ти е грешката. В калкулатора се въвежда показател "Налягане - 1 атм". но при 0,76 атм. генератора почти спира производството на ННО. В последния ми генератор умишлено прекратявам електролизата на 0,35 Атм. с датчик за налягане, това е 1/2 от самостоятелното спиране на електролизата и точно при това налягане произвежда най-много ННО. Провери си налягането и сам ще се увериш.
краsik0:
lda_has
Не разбирам .
Атмосферното налягане на морското ниво е 1атм.
Във всеки електролизер има малкo НАД налягане.
То няма как да бъде 1атм .
Електролизера е затворен съд.
Колко е обаче ,не съм го мерил ,но вероятно трябва да е е малко над 1атм.
Ти пишеш 0,75атм?
Какво значи това?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия