Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Електролизер на Краси

<< < (31/43) > >>

juliang:

--- Цитат на: sorrry в Декември 24, 2016, 04:06:32 pm ---h2motor Отново вярно разсъждение. Именно тази идея разработват едни колеги на които офиса им се намира на Руски паметник София. Мисля, че вече имат няколко реализирани проекта за частни стопанства и оранжерии. Смесват ННО с метан и го включват към мини електро и топлоцентралка...
--- Край на цитат ---

Какъв е смисъла да смесваш нещо с метан? Метана и без никакви допълнения си гори прекрасно...
Идеята която подмята колегата h2motor е вероятно да се ползва HHO газ когато имаш много тежки въглеводороди. Примерно се опитваш да гориш ... де да знам... битум, масла, пластмаси... Тогава загряването с нещо би поразкъсало дългите вериги до метан, етан, пропан, бутан... въглеводороди които горят значително по-добре и по-чисто. Но да смесваш метана с нещо и да очакваш някакъв прираст ...

sorrry:
Михаил Кузмов, Педполагам имаш в предвид, че според Фарадей такова производство не е възможно. Наистина не искам , а и не мога да оспорвам неговите закони и формулировки. Некомпетентен съм. Занимавам се с тази област от инат към невъзможните неща. Действително мога само да дам предположения. Нищо повече поне за сега. Само предполагам, че количеството електрическа енергия важи за чиста вода. влагането на електролит променя нещата. Ако е малко е голямо съпротивлението,  ако е много то тогава дава не късо. Опитно е установено точното съотношение. Освен това са отстранени и всички условия препятстващи процеса. Всичките резултати са на принципа (проба грешка анализ). Ако имах необходимото образование, вероятно щеше да ми е по-лесно с формулите и законите, но го има момента, че връстниците ми които завършиха образованието си, малко или много си загубиха мечтите. Дано съм разбрал и отговорил.

sorrry:
   juliang Не ги смесвам двата газа. Това са разработки на колеги с които нямам допирни точки. Вярно е, че колкото е по- тежък въглеводорода толкова по- голяма е освободената енергия. БраунГаза спомага за по- пълното изгаряне без вредни емисии.Хипотетично  ако това са отпадъци то .......... енергийна независимост, чиста държава и ... Размечтах се

Михаил Кузмов:
Виж sorrry, не ми се пише вече в тази тема. Мечтите са едно, а реалността друго! Реалността относно добив на водород от вода е, че този метод е най не ефективен  спрямо всички останали. Помисли реално! Една водна молекула съдържа 2 водородни атома. Една метан молекула съдържа 4 водородни атома. При това, както написа по рано juliаng, метана си гори идеално без да го разкъсваме без да добавяме каквото и да било.
Перифразиран, законът на Фарадей казва че електролиза се прави с ток. Напрежението е неблагоприятен фактор в случая. Ако можехме да пуснем ток през електролита, при нула напрежение в/у плочите би било идеално. Но това е невъзможно. От тук следва презумпцията, че не можем да вложим единица енергия в клетката, и да извадим еквивалент повече от единица. По просто казано, защото трябва да умножим ток по напрежение по време, което произведение ще бъде по малко от енергията която ще даде полученият водород.

h2motor:
 Кузмов за метана не си прав, той както се изрази един познат най мръсното гориво за ДВГ. На пръв поглед изглежда идеално, на практика гори бавно, догаря в изпускателния колектор като пи това отделя въглерод кото до такава степен се натрупва по клапаните и стеблата им че чак ги блокира и в един момент остават частично отворени. Прегарят клапани, легла и то до такава степен че се повреждат и главите на двг а това са факти. Дотук с това колко е идеален.
 За електролизата също не си прав, тя е ефективна - дори 85% от енергията да се превръща във водород и той да се акумулира, като ефективност е много по добре от ефективността на ДВГ, парните турбини на електроцентралите и т.н.т.
 Най напреднали в областта на електрохимията са японците, забрави че някой може да направи по добри батерии от тях. Преди 2 години ми бе попаднала най обикновенна батерия в кутията на ново устройстово но произведено през 1985 година за дистанционното му. Бях изненадан че батериите не бяха се разпаднали и показваха напрежение 1.52 волта и дистанционното работеше с тях над 1.5 години докато ги изтощи. Друг е въпроса какво продават масово на пазара и че са направили батериите да са с кратък живот. Но определено могат. И те са се ориентирали към водорода а не към батериите и ДВГ.
 Дори проблема на съвременната енергетика е ефективноста, поради ниската ефективност на технологиите се изпозват много по голямо количество фосилни горива. Всички съвременни технологии,  клетки като блу бокс дори са в пъти по ефективни от това което в момента се изпозва масово.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия