Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Електролизер на Краси
Михаил Кузмов:
sorrry, знаеш ли според закона на Фарадей, колко е добивът на газ отнесен към мощност?
sorrry:
Да предполагам. Видях в темите за ефективност доста подробно е описано. Не знам правилно ли съм разбрал въпроса.
h2motor:
Стана на въпрос за какво става ННО, едно приложение е че с негова помощ може да се изпаряват въглеводороди - образно казано. Като се поставят в пламъка на ННО горелка те буквално се изпаряват и се превръщат в метан. За камерата в която става това има следните изисквания - да няма достъп на кислород, температурата в нея да е над 300 градуса и получения газ се извежда и се изгаря доста чисто. Това позволява да се "хване" максимално енергията от въглеводородите. Така че със сигурност ако има преобразувател на топлинна енергия в механична и ток може да се направи миниатюрна електроцентрала която да бие по кпд централите които сега са включени в мрежата. Представете си локални такива малки електроцентрали с малка мощност, тогава ще се спестят загубите от преноса и мрежата. Проблема е в ниския кпд на турбините. Но бъдещето е - изкуственото слънце, защото няма друг начин да се произвежда енергия в изобилие. Реално всичката енергия която ползваме е произведена по този начин и тя само е съхранена във фосилните горива, те са батерии - акумулатори на енергията.
Михаил Кузмов:
sorrry, изчети внимателно тези два линка:
http://www.znam.bg/com/action/showArticle?encID=788&article=1037235090
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0
Надявам се да разбереш правилно въпросът ми.
sorrry:
h2motor Отново вярно разсъждение. Именно тази идея разработват едни колеги на които офиса им се намира на Руски паметник София. Мисля, че вече имат няколко реализирани проекта за частни стопанства и оранжерии. Смесват ННО с метан и го включват към мини електро и топлоцентралка. Друг подобен пример е на Варненците от ННО-България. Те направиха доста сполучлива горелка за раздробени отпадъци отново с Браун Газ. Принципа им е на палетните горелки. Има още какво да се желае, но са на прав път. Просто казано- Щастлив съм, че сум роден на тази територия и сънародниците не спят ами действат. Желая УСПЕХ на всички ни!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия