Алтернативни енергоизточници > Viktor Schauberger

Виктор Шаубергер

<< < (2/9) > >>

caduceus:
kakavida
Нали ти писах - за отрицателно съпротивление трябва входящо налягане или по-значителен естествен пад. Спиралната тръба кара налягането да пулсира при обръщане на посоката на течението, както се вижда и от графиката - стига до малко под 0-та в даден момент. След определена критична граница цялата крива трябва да слезе там, но това изисква висока скорост на течението, което при механичните уреди на Ш. /например домашния генератор на ток/ се е е постигало при определени обороти на ротора. При опитите на проф. Франц Попел, от които са представените графики няма входно налягане а самоток, а той не е достатъчен за постигане на отрицателно съпротивление. Все пак се вижда разликата с нормалните тъби... Дано вече е ясно  :) 
Поздрави

sbk1:
Има запазен действащ модел на  домашен топло- генератор :
http://medem.kiev.ua/page.php?pid=1814

getca:
Творението на Шаубергер...Руската репликация има доста разлики, описани във въпросната статия, използувана е джанта с лагерен възел от Лада...В крайна сметка опитът за автономен режим е бил неуспешен.

jhonjhon:
Става въпрос за механична свръхпроводимост при протичане на вода през тръба с определена форма и материал. За Шаубергер съм чел доста неща, но написани не достатъчно професионално или като сензации от жълт вестник.

Приятна изненада за мен беше материалът, на който попаднах, за научно проведени измервания от професор Франц Попел през 1952 година, чиято цел била веднъж завинаги да опровергаят твърденията на Шаубелгер и да се приключи с тези "фантасмагории".

За голяма изненада, обаче, професорът измерва намаление на силите на триене при движение на вода в тръба до нула. При определени условия могат да се получат дори отрицателни загуби от триене, т.е. водата да се самоускорява. Материалът наистина е доста интересен.

http://khd2.narod.ru/shau/pipe.htm#SIMPLE - Труба Виктора Шаубергера

caduceus:
Здравей колега,
само да те насоча - има доста писано за Виктор Шаубергер във форума, поразрови в темите за жива вода, турбонатор, горивото на Краснов и т.н. Превръщането на оргона в механичен импулс чрез посредничеството на завихрен флуид е описано подробно в книгите за него във файловия архив. Също и теоретичната база за "слизането" на квалигени, фруктигени и динагени /съзидателни елементи по неговата терминология/ от по-висши енергийни нива в нашето пространствено измерение, енергийният синтез и деструкция при двата първични типа движение - центростремително и центробежно, катализните свойства на различните материали, "ферментация" и трансмутация на елементи, включително вода във въглеводороди и т.н. Експериментите на Попел са само върха на айсберга...
Поздрави

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия