Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Извличане на енергия от гравитация
Иван Димов:
макс1962, почти съм сигурен, че не си пробвал моето предложение в твоята тема - да размениш местата на генератора и двигателя.
Що се отнася до колелото на Алдо Коста - писах формули, с които доказах, че няма СЕ в него. Търсете други варианти, използващи центробежни сили. Аз имам няколко такива идеи, но ще ги споделям само с хора, с които ще работим и живеем заедно в "ТЕС - Технологичното Еко-Селище", което мисля да организирам до няколко години. Само съвместната работа на повече хора с различни познания могат да имат осезаем резултат. Но те трябва да са със съзнанието, че не знаят всичко и винаги могат да проумеят нещо ново ако се научат да се вслушват в думите на другите и първо да ги анализират задълбочено без да бързат да отричат и пренебрегват чуждите постижения.
GreenHulk:
--- Цитат на: locco в Май 02, 2016, 09:49:04 am ---5000год. пр.н.е. хората открили Колелото, а сега пре-откриваме самоходното колело т.е. колело, което се върти само. Само така. Подкрепям. Хълка е прав. Имам обяснения и картинки (доказателства). Ма ме мързи да ги снимам, че са в една книга от преди 30 години поне. Няма ги в интернет и гоогле и бинг не са чували за "самоходно колело"
--- Край на цитат ---
locco, здравей!
Информацията за това колело може да е интересна. Снимай я или поне пиши коя е книгата.
С риск да излеза леко проЗт, като не си мълча (https://www.youtube.com/watch?v=LVaVxziILks ) :)
Моля да се акцентира на това, че не се очаква само гравитацията да върти колелото, а от това че го дебалнсираме целенасочено, за което се влага сила, но по моите сметки тя може да бъде много по-малка, отколкото въртящия момент на голямо колело, което е и маховик същевременно, където момента зависи от радиуса от оста на въртене и ако той в примерно десет пъти по-голям от разстоянието на издаване и прибиране, нещата придобиват по-друг вид.
Ако отношението е по-малко - тоест ако разпъваме много рамото не е толкова ефективно, Но при отношение 10:1 нещата според мен са сериозни. Поне по това което смятах, уж съм учил физика.... Ако идеята не е научно състоятелна, това трябва да може да се докаже математически. А ако заработи колелото и пак не може да се обоснове - вече е купон:)))
бай Теню:
Първо ще ви кажа Христос воскресе и сега да ви кажа още няколко думи. Първото нещо е, че не съм влязал във форума да разлайвам кучетата или да обидя някого. Ако има такова нещо моля да бъда извинен. Радико само за едно нещо беше прав като приведе пример с едно рамо където за нас е интересна разликата, отдалечеността на тежестите от центъра. Примерно ако едната тежест е отдалечена със 20см повече от другата спокойно можем да претеглим разликата и и да установим колко е тя. И в даденият случай няма да бъде голяма. Но ако разликата е 1м-2метра вече е друго. Прост пример който всеки може да го експериментира и понеже едва ли някой има кобилица в къщи може да опита с един прът 2-3 метров и 2 бомбета с вода. Освен това има големи кантари по зеленчуковите Борси където нагледно се вижда, че местейки малкото топче навън то повдига големия топуз който е прибран. По елементарно.....едва ли. Моите уважения към Майстора и към Макс 1962, но Майстора по спомен беше достигнал разлика около 20см. Е ами при 20см дисбаланса е твърде малък за да може да преодолее всички паразитни загуби. Освен това всички разглеждат тази да я нарека установка като едно колело. На едно колело с ограничен диаметър можеш да монтираш само няколко тежести и при малкият дисбаланс се получава това което са получили всички до сега.Аз пък я виждам по друг начин.Освен че знам / досетих се макар и не от първия път/ как да изнеса тежеста на доста по голямо разстояние, така и да не се ограничавам от размера на колелото. Освен това това рамо със тежест преди да е достигнало ДП /долна позиция/ в стремежа си все пак да я достигне се повдига /от собственото си тегло/ от друго рамо което е почти в центъра и не влияе особено на дисбаланса.
бай Теню:
--- Цитат на: ppipilica в Май 01, 2016, 08:45:40 pm ---Може и да тръгне, но рамената не трябва да се свиват и разпъват в ГМТ и ДМТ а примерно към 2 часа да се опъва и към 5 часа да се прибира, тва е моя идея, щото преди 2 и след 5 нищо не се печели от стърчащи топузи.
--- Край на цитат ---
Долу горе се докосваш до част от схемата, поне в това отношение като сгъването и разгъването на рамената, както и GreenHulk е казал, че ако от едната страна рамената са дълги а от другата къси това нещо ще се върти. Даже ще трябва да се контролира въртенето за да не е прекалено бързо, но пък въртящия момент може да бъде както си го направиш според теглото и броя на тежестите....
Радико:
--- Цитат на: kd_dinev в Май 02, 2016, 01:33:47 pm ---Мдаааа.....Сега имаме директен отговор на въпроса,на кой какво е интелектуалното му ниво и в чии речник съществуват определения,като прост,тъп или малоумен,употребени спрямо опонентите му!
--- Край на цитат ---
Понеже използваш "директен отговор" в единствено число, явно визираш един отговор, демек моя. И както в повечето случай допускаш дребна грешка която обръща каруцата. Защо реши, че интелектуалното ниво зависи от използваният речник. От речника ми може да стигнеш до извода, че съм простак, циник. Ако ме опознаеш малко повече, ще разбереш, че дори съм вулгарен. Интелекта обаче е нещо съвсем друго и не се определя нито от речника нито дори от правописа. Да си или да не си простак е въпрос на възпитание не на интелект. А и ще добавя "за да те избавя от следващото залитане" Думите "Прост" и "Простак" имат съвсем различно значение. единственото общо с интелекта в случая е, че различаването им е въпрос на интелект. За твое успокоение дори ще си променя логото на профила ми.
--- Цитат ---Примерно ако едната тежест е отдалечена със 20см повече от другата спокойно можем да претеглим разликата и и да установим колко е тя. И в даденият случай няма да бъде голяма. Но ако разликата е 1м-2метра вече е друго
--- Край на цитат ---
Теню заблуждаваш се. Забравяш, че ако разликата е 20 см имаш нужда от повдигане 20 см. ако разликата е 1 метър имаш нужда от повдигане 1 м. Така, че това се съкращава реално и на финала нищо. преди да разлаеш кучетата или преди да се изръсиш като макса провери внимателно и без еуфория всички сили и вектори които действат в бъдещата ти постановка.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия