Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Извличане на енергия от гравитация
бай Теню:
Окачването на всеки автомобил е на този принцип и не съм виждал такъв да спре заради гърбица на пътя, независимо дали е на ход или по инерция....
nizo:
--- Цитат ---Разберете го - гравитационен двигател не може да има, ако не се съчетае с въртене, в ПЕРПЕНДИКУЛЯРНА равнина на гравитационния вектор!
--- Край на цитат ---
Гравитационен двигател може да има, стига човек да спре да се забатачва в разни измислени "закони" и просто да реши проблема.
Аtos:
--- Цитат на: Теню в Май 01, 2016, 11:13:29 am ---Окачването на всеки автомобил е на този принцип и не съм виждал такъв да спре заради гърбица на пътя, независимо дали е на ход или по инерция....
--- Край на цитат ---
Зависи от гърбицата - дължина и наклон, както и от скоростта и масата на автомобила. Това е елементарна физика, ако запасиш достатъчна кинетична енергия в движещото се тяло, то ще преодолее вектора на обратната сила, породен от гравитацията. Гравитационен двигател не може да работи, ако няма някаква хитрост, която "лъже" гравитацията.
С две думи положението тук е - "Дал Кольо - взел Кольо" (освен ако не е взел повече, отколкото е дал, въпросът е ОТКЪДЕ?).
Само не виждам защо още ги дъвчем тези "съждения за 6-ти "А" клас ? ? ?
бай Теню:
--- Цитат на: atos в Май 01, 2016, 12:35:03 pm ---
Зависи от гърбицата - дължина и наклон, както и от скоростта и масата на автомобила. Това е елементарна физика, ако запасиш достатъчна кинетична енергия в движещото се тяло, то ще преодолее вектора на обратната сила, породен от гравитацията. Гравитационен двигател не може да работи, ако няма някаква хитрост, която "лъже" гравитацията.
С две думи положението тук е - "Дал Кольо - взел Кольо" (освен ако не е взел повече, отколкото е дал, въпросът е ОТКЪДЕ?).
Само не виждам защо още ги дъвчем тези "съждения за 6-ти "А" клас ? ? ?
--- Край на цитат ---
Гравитационен двигател може да има, стига човек да спре да се забатачва в разни измислени "закони" и просто да реши проблема.
Ха анджък тъй е. Аз не съм в 6-ти клас а на 55г и без да се хваля през ръцете ми са минали хиляди автомобила, като през някои дни над 10 за диагностика и ремонт. А колкото желязо със тонове съм барал не е истина и знам какво говоря. Само, че тука май важи--сваляй картите или/ гащите / първо...
Аtos:
Ок, Теню, добре е, че знаеш какво говориш...остава и да ни покажеш какво си направил в това направление, някаква разработка, снимчица?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия