Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Извличане на енергия от гравитация
бай Теню:
Не съм го виждал на живо за да твърдя, че е неработещо, а и не следвам тази схема. Най вероятно дисбаланса не е достатъчно иначе няма друга причина. При мен всяко рамо от 20-30см става 2-3метра така, че не виждам поради що няма да работи. Освен това можеш да варираш с дължината и можеш да монтираш колкото си искаш рамена според мястото с което разполагаш като желателно е да няма големи ограничения. Не е подходящо за мазета и тавани...
Радико:
Въпреки, че не виждаш поради каква причина, този принцип е неработещ. Когато разбереш защо точно е така ще си с една крачка по близо да намирането на "СЕ"
бай Теню:
Принципа на работа е един и той се казва дисбаланс. Колкото по голям толкова по-добре, като могат и да се впрегнат и маховици и противотежести и дори и електромагнити. Може и да се ползват и други начини имам в предвид още 2-3, но аз гледам да не усложнявам конструкцията. Естествено има сигурно и други, но засега съм се спрял на тези като най достъпни. Имам поне още 2-ве идеи които не съм експериментирал и засега са на стенд бай
Радико:
Нещо не схванах, за колелото на Алдо ли говориш или за нещо друго. Ако е за него къде точно намираш дисбаланса.
Аtos:
Колелото на Алдо няма как да работи (освен ако не е наел някой да "прещраква" пружините)!
Там няма заобикаляне на ЗЗЕ, разберете го!
Или ако някой докаже, че се манипулира гравитацията?
То е все едно в автомат "Калашников" пружината на затвора да не ползва откатната сила на газовете, а да се натяга сама преди всеки следващ изстрел - няма как!
nizo, най-сетне да видя от теб стойностни разсъждения - приятно ме изненада:)
Разберете го - гравитационен двигател не може да има, ако не се съчетае с въртене, в ПЕРПЕНДИКУЛЯРНА равнина на гравитационния вектор!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия