Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Извличане на енергия от гравитация

<< < (2/68) > >>

nizo:

--- Цитат ---Аз от този клип нищо не разбрах
--- Край на цитат ---

--- Цитат ---Извинявай, но не те разбирам?
--- Край на цитат ---

Atos, предлагам ти да почистиш темата от собствените си неразбирания и да оставиш хората, които са разбрали, да изкажат мнението си. Ако имаш неясноти, ела в чата да ги изясняваме, а не да се пълни темата с разни несъществени въпроси и пояснения.

Аtos:
Е тук си в грешка!
Никой не е разбрал напълно тезата ти, обзалагам се! Обясни заради всички, не само за мен...едно тяло пада докато падне, после трябва някой да го вдигне...и то с повече енергия, отколкото е акумулирало тялото при падането си.

mind:

--- Цитат на: nizo в Април 25, 2016, 11:20:23 pm --- защото падащата маса има в себе си енергия m*g*h, но когато маховика не иска да се върти

--- Край на цитат ---
Падащата маса също има инертност, която всъщност ти прехвърляш в инерционния момент на маховика. Пак ще има равноускорително движение < 9,8м.с, което ще е в пряка зависимост от големината на маховика (при големи височини, скоростта ще стане постоянна).

Ако ти спусна с въже един акумулатор от първия етаж, няма да е същото, ако просто го пусна.

nizo:
Тъй като явно някои хора не разбират, а и щом не разбират, им иде да се обзалагат, че и другите не разбират, то мога да пусна само една графика - експеримент.

В този експеримент имаме една тежест от 10 килограма вдигната на 10 метра височина. Очевидно сме сложили в края на полета системи, които да задвижат определена неподвижна маса. Едната има голяма инерционна маса от 10 тона, а другата има инерционна маса от 1 килограм. За да се разбере същността на написаното от мен, трябва човек да проведе този експеримент или поне да е наясно с очевидната разлика в реакциите на тези 2 системи. Направете експеримента, вижте разликата, после вижте какво се предлага и тогава ако искате дори може да не пишете, защото то вече е написано.

krasias:
nizo, това което виждам на клипа са две еднакви тежести като едната се спуска а другата се изкачва, плюс маховик. Най вероятно става въпрос за полиспаст.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия