Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Извличане на енергия от гравитация

<< < (3/68) > >>

Аtos:
Асансьорът е отдавна измислен, колеги...не колкото топлата вода, но отдавна.

макс1962:
Който си мисли, че от гравитация може да изкара нещо да ми се обади да му обясня безплатно някои неща. Аз ги научих по трудния и скъпия начин.  ;D :-[
Иначе няма лошо, може да си спускате каквито си искате тежести и от каквато си искате височина.

Maistora52:
Сещам се и за играчката "Йо-йо", с която могат да се оприличат някои от споменаваните по-горе движения:
1.Свободно падане на тежест само поради гравитационно привличане - имаме равноускорително движение в посока надолу с около 9,8 м/сек
В посока нагоре обаче, скоростта преодоляваща гравитацията на земята и откъсване от нея е почти 8 км/сек
2. При "йо-йо-то" имаме падане на тежест куплирана с въртене на същата около неин гравитационен център на тежестта, в който имаме напречна (перпендикулярна) на гравитационния радиус ОС около която се развива и навива въжето - тук  също имаме равноускорително движение надолу, но зависещо вече и от Масата на тялото и Въртящият момент, който се създава.
Сещам се и за скоростта на падане на 1 кг желязо и 1 кг памук, която само в пълен вакуум би била еднаква... а ако тези две еднакви тежести ги пуснем да падат във въздушна среда вече няма да имаме равни скорости на падането им - основно поради разликата в Обема им.
Знаем и това, което забелязваме при "йо-йо-то", че въртейки се, като стигне ДМТ то тръгва нагоре поради инерчния момент създаван при въртенето му. Проблемът е, че никога не достига отново ГМТ ако го оставим само на себе си, защото в посока нагоре имаме равнозабавително движение, и при каквито и да е обстоятелства (във въздушна среда) въртящият момент не може да компенсира гравитационната сила на притегляне.

Друг става въпросът, ако скоростта на въртене по периферията на диск с диаметър примерно 1 метър и тегло 1 кг надмине тези 8 км/сек.
В този случай незнам какво ще се случи?!?!

бай Теню:
Макс 1962...Който си мисли, че от гравитация може да изкара нещо да ми се обади да му обясня безплатно някои неща.    Най после някой да отвори смислена тема, че доста се колебаех дали да я започвам. Аз например не само вярвам ами съм на повече от 100% убеден, че по достъпна ,по-чиста и безкрайна енергия няма. А този който не е убеден във нейната сила да направи опит и да се изтърколи от леглото на пода. Ако и тогава не може да се убеди, да скочи по дупе от 1-вият етаж и ако отново не е достатъчно има 5-6-7 и т.н. Не зная дали харесваш народната музика, но ако се заслушаш в някоя ще чуеш/ Като не можеш да любиш защо се барем захващаш/ та добре е , че поне си опитал. Тук във форума има инфо като например Алдо Коста е направил нещо макар и непризнато от някои хора но който може да чете м/у редовете ще проумее за какво става въпрос и след съответната интерпретация може да изглежда като машина, не като Виенско колело

макс1962:
Тенчо, два пъти четох поста ти, втория много бавно. Уж на кирилица, уж на български, но нищо не разбрах. И да, харесвам българска народна музика, но не препоръчвам хвърляне на акордеони от деветия етаж с цел получаване на СЕ.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия