Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Извличане на енергия от гравитация
Радико:
Дааа. Както вече казах, необходими са точно 103 бройки.Никой ли не се замисли защо пък това цифра число.
макс1962:
Пичове, пишете по-бавно, че 2 дни не бях в интернет ;) и сега не смогвам да прочета всичко.
Сега.....не знам от къде и с кого да започна.
Радико, Дедо поп и Хулианг бяха прави. Не може да падне нещо, ако преди това не е вдигнато. Това, което писахме тогава, че не се вдига а се лъже се оказа лъжа, ама за нас. Пак ви казвам, хляб в тази идея няма. И на бас, че за "гениите" от Поликраище няма да чуете нищо повече.
Като начин на работа и действие, признавам, е много интересно. Магията я прави карето.
Единствено практическо приложение - изработвате си един хубав и лъскав макет ( Атос, не съм забравил, прав беше, но тогава ситуацията беше друга), слагате го в хола на масата и шашкате гостите си. Часове ще го гледат и няма да разберат как половината се върти на ляво, другата половина на дясно, а са свързани с твърда връзка.
Ако някой се интересува от темата, да ми изпрати телефона си на лични. Ще му се обадя, обясня и разкажа всичко, което научих от неуспешния си опит да си направя ток ;D
Аtos:
--- Цитат на: dmitarp в Април 28, 2016, 11:55:19 pm ---Не не е нищожен въртящия момент, той е нула
--- Край на цитат ---
Абсолютно вярно!
Phantom, ако имаш:
--- Цитат на: Phantom в Април 28, 2016, 10:31:59 pm ---...две тежести съединени с верига и окачени на верижно колело №1 (висящи са от двете страни на колелото)...
--- Край на цитат ---
то имаш РАВНОВЕСНА СИСТЕМА!
И няма никакво значение в какво положение са една спрямо друга, стига да са на равно отстояние (линейно, по веригата) една от друга!
--- Цитат на: Phantom в Април 28, 2016, 10:31:59 pm --- ...то тогава поради еднаквата им маса би следвало те да се изравнят спрямо земята. С други думи те биха застанали на една линия успоредна на Земята.
--- Край на цитат ---
Абсолютно погрешно! Пробвай го с подръчни средства:)
Точно асансьорът е проектиран на този принцип...ако трябва още да обяснявам?
Phantom:
atos, моля те прочети пак внимателно целият ми пост, и не изваждай само изречение от текста. Ето го откъса, който трябва да прочетеш :
"Когато едната е в Долна Мъртва Точка (ДМТ) - другата е в Горна Мъртва Точка (ГМТ). Ако разглеждаме само тези две тежести съединени с верига и окачени на верижно колело №1 (висящи са от двете страни на колелото), то тогава поради еднаквата им маса би следвало те да се изравнят спрямо земята".
И Да ! Равновесна става системата, когато тези две тежести се изравнят по височина, а не когато се намират на различни височини. Топче окачено на пружина или на ластик действа на същият принцип!
Радико:
--- Цитат ---Значи стандартната клавиатура за компютър има точно 103 клавиша.
монтира се под всеки клавиш по едно такова фенерче, събират им се изводите в подходящо устройство за зареждане на акумулатор и СЕто е готово. и без това сега си пишеме бадева поне някаква енергия да се изкарва от тази безсмислена дейност.
Вярно това не е в стила на Тесла, в стила на Едисон е ама ще го преживеете в името на каузата ;D ;D ;D
--- Край на цитат ---
Това е било изтрито "от атос предполагам" Гледам, че и предният ми пост е редактиран, поправил е моя умишлена стилистична грешка
кочто съм направил с определена цел. Това редактиране до голяма степен лишава публикуваното от силата му. Както и да е ще го преживея. предполагам, изтриването е направено защото модератора е решил че пиша глупости. Да така е глупости са признавам си го, както и още два мой поста по нагоре които са пряко свързани с последния изтрит.
Тези глупости са обаче страхотно смислено изказване на фона на цялата тема. На фона на други теми във форума са глупости но тази точно може спокойно да бъде взета за етелон за простотия
ако във форума има безпристрастни и интелигентни администратори мислещи за повече от настоящия момент трябва да бъде изтрита цялата тема.
Избора си е ваш по въпроса, но ако смятате, че позитивният възглед е по важен от истината и темата трябва да остане за да внася надежда или желание за активност на потребителите то поне изтрийте ми от « Отговор #21 -: Април 28, 2016, 20:32:37 » а не само последната.
Редакциите са от мен, изтриването - НЕ.
Когато се прави умишлена грешка , тя се подчертава по някакъв начин.
Иначе е много е трудно от 10 - 20 грешки да се познае коя е "умишлената"/А/
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия