Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Извличане на енергия от гравитация
dmitarp:
Захапала лисицата опашката си, завъртяла се, въртяла се, въртяла се и накрая пукнала. Ето това представляват всички идеи, дискутирани в тази тема
Dedo pop:
И аз смятам че съм най-големия скептик във форума....
kd_dinev:
ДВГ в случая няма нищо общо,примера,който давам е съвсем конкретен и си изисква също толкова конкретен анализ!Радико като хвърляш голословни твърдения да беше привел към тях и някой цитат?
Радико:
Добре kd_dinev ще махна от задачата ти излишните неща за да се съсредоточиш върху действително важните. Значи всичко е еднакво променяме само лоста нали така. което значи като увеличаваме рамото реално намаляваме съпротивлението на тази константна тежест спрямо приложената сила, демек единият път сила от 1 нютон ускорява маса съпротивляваща се със един килограм а втория път маса съпротивляваща се със 100 грама. При увеличаване на рамото 10 пъти съпротивлението намалява 10 пъти нали така.
Ха сега да елиминираме изобщо лоста излишен е излиза, че при праволинейно ускорение на две различни маси от една и съща сила по малката ще получи по голяма енергия. Не схващаш ли, че това е куца логика.
juliang:
--- Цитат на: Dedo pop в Май 08, 2016, 06:00:27 pm --- В 12 и 6 часа условно казано повдигаш двете тежести нали? Отговори ми как слизането на горната тежест ще генерира толкова енергия въпреки противидействието на долната /защото нейния радиус не е 0/че да имаш такава за следващия цикъл.
--- Край на цитат ---
Рамото на което действа теглото на дясната е по-дълго, така че ако вдигането на 12 и на 6 часа е "без пари", то търкалото ще се върти. Но за съжаление вдигането не е безплатно... струва точно колкото е разликата в радиусите.
Опитвам се да им обясня, че проблема е геометрията, а не механика или съпромат... Няма как да построиш затворена крива (независимо дали е кръг или нещо друго), без да свършиш в точката от която си почнал.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия