Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Извличане на енергия от гравитация
GreenHulk:
--- Цитат на: juliang в Май 08, 2016, 05:03:28 pm ---Освен да го разпъваш горе, трябва да го прибираш и долу. Т.е. ти 2 пъти повдигаш тая тежест срещу гравитацията.
Земи врътни един цикъл на C# да смята колко ти е силата през 0.01 градус. Или през 0.001 градус. Да ги сумира за топчета отляво и за топчета отдясно. После сметни силата която харчиш за 2 пъти повдигането. Мисля че 0.001 градус е достатъчна точност и няма смисъл да ходим към интеграли (поне аз така и не се научих да ги смятам :) ).
Или аз да я драсна програмата? :)
--- Край на цитат ---
бях направил програмата през градус и публикувах резултатите, мисля че това не е толкова важно. В случая силата на тежестта действа на на много по-голям път отколкото при вдигане и качване на тежестта, при рамо много по-малко от радиуса (1:10)
И в работата по кръг имаме втора степен на радиуса. Разликата в пъти и това не нарушава закона за запазване на енергията - както и климатиците и термопомпите не го нарушават, само че и за тях трябва влагане на енергия за да заработи.
Ако искаш да смятаме пак?
juliang:
Ще се съгласиш, че няма абсолютно никакво значение по какъв път слиза или се качва една тежест, нали? Щото иначе това ще работи:
Единственото което е от значение е началната и крайната височина.
juliang:
И ако си съгласен че единственото от значение е dH ето ти една картинка:
H1 е това което работи за теб - падането на изпружената тежест по дъга
H2 е това което работи против теб - вдигането на прибраната тежест по дъга
dH - е за тия 2-те трябва да похарчиш енергия за да ги придвижиш.
Мисля че и без сметки е видно че Н1 = Н2 + 2*dH... Ако намериш начин това да не е равенство - ще получиш енергия.
kd_dinev:
Юлиан говори за лостовете по принцип,така че смятам отговора ми за съвсем резонен!Не разбрах само защо той го подминава и не счита за нужно да отговори?Не е съгласен с моя отговор,съгласен е или просто не знае какво да отговори?
Радико:
--- Цитат на: Dedo pop в Май 08, 2016, 05:11:55 pm --- Голям бъркоч са ти формулите.Направо миш-маш.Само и само да докажеш недоказуемото.Прегледай ги отново и дано сам си откриеш грешките.
Безсмислено е да се репликира. Няма да работи.
--- Край на цитат ---
Дедо попе ако това се отнася за kd_dinev напълно си прав. Тук има още няколко човека дет или ще объркат енергия със сила. Направо ги имат за едно и също. Или ще забравят да включат в сметката я времето я разстоянието. изобщо ако смятат по формула от вида:
А*В=С се оправят но има ли още една величина и се омазват тотално и почва една цифромания, не ти е работа. КОП 200, 300 до 2000 даже.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия