Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Извличане на енергия от гравитация
RUS:
--- Цитат на: Теню в Април 28, 2016, 08:12:37 pm ---Теню, разбираме те, но прочети цялата тема "...Млечников...Ганчев и...Макс...".Много бих искал да се запозная с тях да обменим опит и сигурно е, че има какво да им покажа. В тяхният храст със кардана и тази тежест има някакво зайче, но то е от джуджетата и няма много мезе в тая работа.
--- Край на цитат ---
Вместо да губиш време с това вземи прегледай в нета материали свързани с William Skinner.Този американец още през 1939 година изобретява гравитационен двигател.Млечников и Ганчев просто репликират 1:1 тази идея и принцип и най-безсрамно ( типично по нашенски) си приписват заслугата.
Ако те интересува темата -задълбай и разбери как точно работи този принцип.За мен е ясно как работи ,но за момента съм се заел с друга идея ,после имам втора идея за реализация ( репликации разбира се ) .
Ето и линк на клипа с преработка за по голяма яснота:
https://www.youtube.com/watch?v=ObdM7VzE18A
Радико:
Дааа. Току що открих истинското Устройство за "СЕ". Ще го нарека "колелото на мазето".
Въртим, сучим, въртим и по някое време сме пак в първоначална позиция. Има неколкократни изказвания от хора като MZK например, че тъпчем на едно място. Не бе, братлета, те това е то свободната енергия, вечното движение. Може да е на едно място, но се въртим нали и очевидно безкрайно.
Phantom:
Здравейте ! Върти ми се нещо в главата, но все още е мъгливо и неясно изображението. Според мен устройството действа по следният начин.
Имаме 2 тежести с еднакви маси. Когато едната е в Долна Мъртва Точка (ДМТ) - другата е в Горна Мъртва Точка (ГМТ). Ако разглеждаме само тези две тежести съединени с верига и окачени на верижно колело №1 (висящи са от двете страни на колелото), то тогава поради еднаквата им маса би следвало те да се изравнят спрямо земята. С други думи те биха застанали на една линия успоредна на земята. Сега към тази картинка нека добавим и маховик получаващ задвижване отново чрез верига и верижно колело №2, като това В.Колело №2 е поставено на оста на първото верижно колело, придържащо двете тежести. Да предположим, че дясната тежест се намира в ГМТ, а лявата в ДМТ. Тогава дясната тежест би тръгнала надолу към земята, а лявата ще тръгне нагоре за да се изравнят. Когато височината, или разликата между ДМТ и ГМТ е достатъчно голяма, то поради движението в едната посока, би се създал въртящ момент в ВК №1 (верижно колело №1). То пък посредством оста , закрепеното на него ВК №2 и чрез втората верижна предавка (повишаваща или понижаваща), ще предаде въртящият момент на Маховика. При правилно пресмятане мисля че ще е възможно инерцията на маховика да е достатъчна за да може падащата тежест да премине границата на изравняване с изкачващата се тежест и да достигне ДМТ.
И тук е въпросът как да се направи така, че тежестта достигнала ДМТ да започне да се изкачва нагоре, като се запази посоката на въртене на Маховика !!!
Мисля, че отговорът се крие в горната част на устройството. Горната ос не е една , а са две разположени на една осева линия, като движението се предава от едната на другата през зацепени зъбни колелета. Когато дясната тежест достигне ДМТ чрез механизъм с ел. управление едното от зъбните колелетата се премества по собствената си ос на шлици и тогава между тези две зъбни колела се вмъква ново зъбно колело. Принципът е подобен както при диференциала на автомобилите.
Доста устройства използващи Гравитацията като сила на движение, има изобретени през годините. Въпросът е, че Въртящият момент, който те дават е нищожен.
dmitarp:
Не не е нищожен въртящия момент, той е нула
mi68:
Здравейте,
Първи проблем нещата се разглеждат едностранно, това води до разочароващи резултати. Всичко е вълна частица,тяло.
При ускорено движение на незаредено тяло възникват надлъжни гравитационни вълни.
При ускорено движение на заредено тяло възникват допълнително напречни електромагнитни вълни.
Между гравитационна и инерциална маса няма разлика, едната е статична другата динамична.
От 1905г. има опит, произвежда ток се от инерциална маса, т.е. инерциалната маса поражда ЕДН, явява се не електрична странична сила.
Най-важното когато имаме вълна то, може да се преодоляват бариери, т.е имаме тунелен ефект или черна дупка. Следователно гравитационните вълни правят дупка и се получава приход на инертна маса от гравитационата, следователно получената енергия просто се конвертира в електрическа или така наречената СЕ. Възможни са и други конверсии.
Последният трик става с палачинкови бобини или решетки + високо напрежение на ниво гаражна наука.
Светът е пълен с енергия и спасението дебне зад всеки ъгъл.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия