Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Извличане на енергия от гравитация
RUS:
Все още ми е чудно критиците на идеята защо не впрегнат творческия си потенциал на отричане в предлагане на алтернатива и/или допълнение и изменение на идеята в позитивен аспект.
Защо никой не коментира коя сила е винаги противоположна на гравитацията по своя вектор на действие?
Защо никой не се досеща че работата по издигането на тежестите може да бъде за сметка именно на тази сила без да се влага външна работа и енергия?
Защо никой не вложи в идеята магнита като безкраен потенциал за вършене на работа в комбинация с гравитацията?
Толкова ли е трудно това за критиците?
Или са самовлюбени в своята ограниченост на мисленето и идеите?
Dedo pop:
Повърхостно погледнато идеята е брилянтна. Но хаиде да видим какво и пречи да се осъществи на практика:
Управлението на рамената-Пипилика загатна за скороста на превключване аз ще доразработя въпроса. Да приемем за база маховик с 4 рамена и 60 об./мин. За 1 сек. се получава 1 оборот.Така. Значи за 4 рамена имаме време за изхвърляне/прибиране 1/4 секунда.В рамките на тая1/4сек. ние трябва да изхвърлим рамото и да сме в готовност за прибиране. Остава малката подробност че времето за изхвърляне на рамото трябва да е много по- малко от тая 1/4 сек. защото всяко закъснение при изхвърлянето спрямо някаква разчетна точка намаля добива на енергия.Някой може ли да ми каже какъв е тоя механизъм? И каква енергия ще консумира?
Оставам на вас да повторите сметките за 60 оборота/мин.Не говоря за 40000 оборота.
Последно питане към колегата: Ако правилно съм разбрал идеята е да се печели енергия от движението на изкуствено ДЕбалансируем маховик. По пътя на логиката колкото е по голям дебаланса толкова ще е по-голям добива нали?Само ми обясни как ще го завъртиш тоя дебалансиран маховик с 40000оборота?
juliang:
--- Цитат на: RUS в Май 06, 2016, 12:12:33 pm ---Защо никой не коментира коя сила е винаги противоположна на гравитацията по своя вектор на действие?
--- Край на цитат ---
Аз се сещам само за силата в опорите...
--- Цитат на: RUS в Май 06, 2016, 12:12:33 pm ---Защо никой не се досеща че работата по издигането на тежестите може да бъде за сметка именно на тази сила без да се влага външна работа и енергия?
--- Край на цитат ---
Нямам никаква идея как да стане това. Признавам си.
--- Цитат на: RUS в Май 06, 2016, 12:12:33 pm ---Защо никой не вложи в идеята магнита като безкраен потенциал за вършене на работа в комбинация с гравитацията?
--- Край на цитат ---
Защото магнита е същото като гравитацията - печелиш енергия като доближаваш нещо до него, но после трябва да дадеш същото количество за да се откъснеш от притеглянето му.
--- Цитат на: RUS в Май 06, 2016, 12:12:33 pm ---Толкова ли е трудно това за критиците?
Или са самовлюбени в своята ограниченост на мисленето и идеите?
--- Край на цитат ---
А толкова ли е трудно изобретателите да помислят малко за всички действащи върху постановката сили и да не окачествяват като "незначителни" тези, които не ги кефят? Аз ли съм виновен, че показвам елементарни физични принципи?
Имаш едно пиано дет трябва да се качи от партера до 6-я етаж. Дали ще го качваш по стълбите или със скрипец - енергията която трябва да вложиш е все една и съща. Да, можеш да го качиш със въжето до 2-я етаж, после по стълбите до 4-я и още 2 етажа пак със скрипеца, но това няма да промени количеството енергия която трябва да вложиш. Само дет някои това не ги кефи, или отказват да го разберат.
RUS:
Центробежните сили са естественото ограничение за гравитацията - това е аксиома извън нашите желния или необходимости.
Това ясно се вижда при Skinner.
Де факто системата ползваща гравитацията няма как да развие по висока скорост от 60 об/мин.
След този предел центробежната сила става по-голяма от самата гравитация което води и до спиране на нейната полезна работа спрямо системата.
60 об/мин е по добре от нищо с 2 думи.
Постигането на мощност ще е за сметка на по -големи маси,а не на по големи скорости на въртене.
juliang сещаш се винаги само за това за което си подготвен и на което си учен.По нататък не можеш и не смееш да пристъпиш сам.
Ще ти помогна в досещането - архимедовата сила е винаги с противоположен вектор на гравитацията.
Парадокса е в това че именно гравитацията е причина да има проява на архимедова сила.
От магнита можеш да спечелиш когато ''екранираш'' (нарочно поставям в скоби специално за критиците) излишното въздействие което е спирачен момент несъмнено.
А въпросното ''екраниране'' се прави с тънък алуминиев и железен лист завити заедно на руло около магнита като кондензатор.
Толкова ли е трудно за критиците да покажат грешките и да развият нататък темата вместо да я отричат тотално?
Или просто не могат именно поради ограничението си на отричащи самоналожено от самите тях ?
Защо трябва да мъкна пианото на гръб след като мога да напълня балон с хелий? Пианото даже ще трябва да го спра за да не излети към йоносферата и стратосферата...
Кой тогава върши полезната работа juliang ?
Това можеш ли да го разбереш или не те кефи ?
Защо сам си поставяш ограничения?
Или не си учил и чувал за архимедовата сила?
Аtos:
Ето - показвам грешките, ще направя второ и последно обяснение, надявам се този път да няма неразбрали:
Черната окръжност е "нашето" колело.
Червената окръжност е реалната траектория на въртене на сините тежести.
Приемаме движение по часовниковата стрелка.
Погрешните сметки (без кръчмар) на някои колеги са, че (евентуално) задвижващите тежести са тези, от дясната страна на линия А.
Реално, всички вече "падащи" тежести са САМО вдясно от линия Б.
Като проследим траекторията им на движение, ясно се вижда, че тежест 1 и тежест 2 не извършват полезна, а паразитна работа, понеже им предстои ИЗКАЧВАНЕ!
От това по-просто не мога да го обясня!
П.П.Това, което условно се приема за ГМТ и ДМТ при тези постановки не е реално.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия