Форум > Филми, видео лекции
Как работи електричеството (филм)
GMG:
--- Цитат на: nizo в Април 13, 2016, 05:26:25 pm --- Движението може да се определи като вибрация.
--- Край на цитат ---
Точно така! И сега въпроса: Ако започнем да вибрираме вибрацията,
какво ще последва? Раждане на нещо друго, трето или... ::)
nizo:
Знам ли, ако следваме логиката на звънеца на Франклин, то ако топчето трепти по-бързо отколкото то само би искало, то ще се предава повече ТОК. Честотата на това трептене зависи от волтажа или поне такъв извод може да се направи от онова видео със статиката.
Аtos:
EDM electronics, а ти вникваш ли в собствените си писания? Или само ти се ще да е така?
Не намесвай вече променливия, сега говоря за "прав" ток!
Айде - проводникът е "наблъскан" с електрони и ги избутваш, а когато свържеш тези 50 метра кабел с микрофон, а на другия край слушалката, гласът ти от микрофона и той ли е "наблъскан" предварително в кабела, че няма забавяне преди да те чуят?
По тази логика, "за избутване на топчета",токът ще се движи с няколко сантиметра в секунда, няма откъде да дойде по-висока скорост! Все едно бегачи да си предават щафета и средната скорост на щафетата от точка А до точка Б да е няколко хиляди пъти по-висока...абсурд!!!
Ако се приеме теорията, изложена от Низо, трябва да се търси ЧЕСТОТА на въпросните вибрации, което пак го няма в постоянния ток (БАТЕРИЯ).
Кое от двете е, щото и двете издишат...
juliang:
Атос, представи си ... поточна линия, от тия гумените на които стоят детайлите. Ма леко разтеглива.
Линията е пълна с детайли от предната смяна и е спряла. Натискаш бутона и детайлите тръгват със скорост 1 км/ч. Ако линията е дълга 1 км, това не значи че трябва да чакаш 1 час за да почнат детайлите да падат от края й. Те ще почнат да падат веднага, защото ВЕЧЕ СА ТАМ. Ще има само едно минимално закъснение, дължащо се на еластичността на линията.
Поне аз как си го представям - електроните не вървят в тунелите между ядрата по цялата дължина на проводника. Един електрон подскача и се настанява в орбитата на съседен атом. Там обаче става леко тясно, и той или някой друг от електроните изпада и повтаря операцията.
Когато това става неорганизирано, електроните блуждаят насам-натам като улави. Но когато се приложи външно напрежение, електроните при избиването от орбитата си ПОЧТИ ВИНАГИ изскачат примерно наляво. Така се създава илюзията, че електрона който си пуснал в началото на кабела е изпаднал от края. Нещо подобно на плочки от домино:
EDM electronics:
--- Цитат на: atos в Април 13, 2016, 09:12:53 pm ---EDM electronics, а ти вникваш ли в собствените си писания? Или само ти се ще да е така?
Не намесвай вече променливия, сега говоря за "прав" ток!
Айде - проводникът е "наблъскан" с електрони и ги избутваш, а когато свържеш тези 50 метра кабел с микрофон, а на другия край слушалката, гласът ти от микрофона и той ли е "наблъскан" предварително в кабела, че няма забавяне преди да те чуят?
По тази логика, "за избутване на топчета",токът ще се движи с няколко сантиметра в секунда, няма откъде да дойде по-висока скорост! Все едно бегачи да си предават щафета и средната скорост на щафетата от точка А до точка Б да е няколко хиляди пъти по-висока...абсурд!!!
Ако се приеме теорията, изложена от Низо, трябва да се търси ЧЕСТОТА на въпросните вибрации, което пак го няма в постоянния ток (БАТЕРИЯ).
Кое от двете е, щото и двете издишат...
--- Край на цитат ---
Ами аз го обясних като за малоумници. По-просто и нагледно от това не мога.
А за правия и променливия ток ти със сигурност ще ми обясниш, защото аз не знам.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия