Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Какво разбирате под СЕ
Аtos:
За осветлението в къщи е достатъчен и един автомобилен акумулатор, стига да си монтираш 12 волтови LED елементи, има разнообразие всякакво сега - от 2-3 до 20 вата и светят яко:)
И аз съм мислил за подобен проект, при който ще отделя веригата за осветление от средната (хладилник, тв и компютър), а мощната (дай Боже да стигна до нея) ще е съвсем отделна. Така при срив или недостиг поне няма да си на тъмно ;D
Ами, Радико...не мисля, че си много прав! Ако един пазар е презаситен с дадена стока, цените на следващите произведени ще паднат. В момента този пазар изобщо даже не е популярен, сравнен с други (мебели, бяла и черна техника, автомобили)!
Мислил ли си си преди 30 години, че до някога с две месечни заплати ще можеш да си купиш кола, макар и втора ръка? И това при условие, че жизнения ни стандарт е трагичен като цяло...
Ако търсенето на локални слънчеви системи нарасне, това няма да свали цените в краткосрочен план, но ще удари по големите енергопроизводители (лишава ги от "клиенти"). В следствие на това, те ще се опитат да вдигнат цените си, но това ще е последвано пък от нова вълна "автономници".
В крайна сметка производителите на ФВ ще се пренасочат към по-дребния клиент и ще паднат цените!
Радико:
Да ще паднат когато излязат от нишата на индустриални устройства и влязат в нишата на битовите, но кой знае може и да не доживеят до този ден. Може производството им ускорено да приключи още докато имат висока цена и "вината" за това да е на участник в този форум. Знае ли човек ;)
mzk:
@atos, мислил съм над някои варианти:
- отделяне на осветлението с включване на DC-DC 12-220 и енергоспестяващи лампи (CFL все още би трябвало да са по-ефективни от LED). В Топливо имат много евтини енергоспестяващи. Само гледай да са жълтите.
- Успоредна работа на инвертор DC-AC 12-220 според текущата консумация на домакинството (зависи колко ще отдава).
Твоята идея с 12V директно би трябвало да е принципно най-ефективна, но доколко позволява включване на мрежовото напрежение? Тогава пък имаш 220-12.
Май не трябва да слагам коня пред каруцата, а да се задействам. Имам един акумулатор 74Ah, дизелов, но не знам колко цикъла ще издържи... Защо пък да не го изцедя преди да се овътря за литиеви...
edin:
--- Цитат на: atos в Април 10, 2016, 05:07:52 pm ---По тази логика, циганите имат СЕ???
Ако оставиш хумора в страни, наистина ли мислиш така?
--- Край на цитат ---
Да, аз мисля точно така и съм прав, ама късно ще се разбере. Единственото условие за СЕ е да не плащаш, за да имаш енергия. Ще платиш за изработка на устройството и за поддръжка и до там. Какво е устройството, което произвежда енергия е абсолютно без значение, но някои хора по презумпция смятат, че трябва да е нещо открито във форум, гараж или мазе, да е непознато за конвенционалната наука, да е свързано с Тесла, извънземни и прочее.
Това, че на циганите, не им държат сметка е политика. Ние им плащаме тока, с такса "Задължения към обществото". Сравнението ти е неуместно.
kall:
Пет с'тинки и от мене.
За момента използването на възобновяемите източници( слънце, вятър, etc.) на собствена глава може да се нарече СЕ, защото човек би платил само за устройствата и поддръжката им. А и само те са се доказали като работещи засега. В бройката може да се включи и направата на собствен малък ВЕЦ. Така човек ще си добива енергията напълно сам. Възможни са и други реалистични идеи, например използване на самоделно гориво( напр. биологично). Или използване на мускулна сила за малки консуматори. Заради интереса ми към тези идеи съм и в този форум, а не заради извънземните, отровните ваксини, Тесла, кемтрейлите или антирелативизма.
Поздрави на всички!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия