Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Електричество в древен Египет
Аtos:
Браво, Радико, много вдъхновяващо, даже - окриляващо!
Хайде, не се навирай и в тази тема с песимистичните си заключения, а остави хората да работят!
Радико:
Бих могъл да ги оставя да работят и да си хихикам злорадо от страни и да си викам: баси тъпаците Мен обаче такова злорадство не ме кефи. Ти си един от хората на чиято съвест тежи факта, че макса62 пръсна маса пари за онази глупост май към 2000 евро даде човка за да разбере един елементарен урок по механика, важното е нещо да се прави и да се пише във форума че да има форум нали така.
Гади ми се от такова отношение. Зад това прозира мисълта:
То че СЕ няма да намерят - няма, така че за каквото и да пишат, каквото и да правят - за форума все е добре, щом нещо се случва. Такъв форум отклоняващ вниманието от истинските неща по добре да го няма.
п.п. ПО ДОБРЕ ИЗТРИЙ ТОВА СЛЕД КАТО ГО ПРОЧЕТЕШ.
http://mazeto.net/index.php/topic,9372.435.html
пост - Отговор #436 -: Август 02, 2015, 01:02:39 am » най-отдолу.../А/
mito_kupona:
--- Цитат на: Радико в Март 03, 2017, 09:48:12 pm ---mito_kupona
По мое нение си на доста грешен път. не искам да кажа, че това което се пише в темата са измишльотини, а че съвсем првилно си забелязал, че археолозите премълчават нещо, по точно много неща. Ако това наистина е някакво устройство или част от такова то е направено от същества които по това време определено и явно са били техноогично доста по напред от нас. Аз лично съм се убедил, че това е така. Та ти замислял ли си се, че опитваш да направиш нещо като да направиш глинена реплика по чернобяла снимка на съвременен смртфон примерно. Може и на микровълнова фурна ако ти е по удобно. и да очакваш при това по тзи "реплика" да разбереш как точно е работел отигинала. Мани не се занимавай с глупости.
--- Край на цитат ---
Радико, за пръв и последен път се обръщам персонално към, теб, много хора, са ми казвали, за много неща, че съм на грешен път, но винаги накрая съм бил на прав път и съм го доказвал, и в този случай ще го докажа, и в случая с генератора на Капанадзе ще го докажа и в други случай ще го докажа, защото аз се занимавам с много и разнообразни неща. Като се започне от музика и се мине през ресторантьорство, дискотеки, електроника, механика, електротехника, кабелна телевизия, сервиз за битова техника, строителство със всичките му детайли, от гола поляна до ключ - основи, груб строеж, отопление, вик, електрически инсталации, слънчеви колектори, облицовки, настилки, гипс картон, шпакловки, боя и други. Работил съм и в АЕЦ Козлодуй в цех „СУЗ“ - система управление и защита, участвал съм и в наладката на пети блок и т. н. Ако започна да изреждам всичко с, което съм се занимавал, ще ми отнеме доста време, а аз съм свикнал да си използвам времето рационално, за да направя нещо добро за хората. С две думи не съм бил полицай и поп, засега. Ще използвам едни думи на един наш бизнесмен и ще ти задам един въпрос, ти направил ли си „поне една къщичка за птички през живота си“, защото аз и това съм правил, дядо ми беше дърводелец и от малък ме научи да работя с всички машини, които имаше. Всичко написано по-горе от мен звучи нескромно, но такива са фактите и това е истината и съм длъжен да я кажа.
Имам чувството, че ти си в този форум, и не само ти, за да изпълняваш някаква поръчка и да разбиваш на пух и прах всяка една идея и инициатива на предприемчивите и търсещи хора и работиш за закриването на форума, защото 98 % от 2500-те ти поста, са в тази посока.Нищо лично, просто такива, са фактите. А специално за мен такива песимистични препоръки ме амбицират още повече. Друго обяснение за песимистичното ти отношение към, всеки и всичко може да е това, че си разбрал, колко жестоко си бил излъган от шибаната система, когато си учил висшето си образование и сега си изкарваш злобата тук и не искаш да си го признаеш, предположение.
Аз много добре знам, че всичко в древен Египет е правено от много развита цивилизация преди нас или от пришълци, и мисля, че нашата цивилизация е на такова ниво вече, че може да достигне техните постижения. Има една поговорка „ за лудо работи, за лудо не стои“. Значи според теб не трябва да се прави нищо, ония „богоизбраните“, банкери и подобни психопати, всичко, са измислили, те, са най-умните, защото са окупирали всичко и не дават поле за изява на гой и крадат и си приписват повечето идеи на други хора. Тяхното време изтича Радико и те го знаят.
Ние трябва да слушкаме и да правим, каквото те искат, защото те били „богоизбрани“, а всъщност българите, са божия народ и затова кривоносите се опитват да ни унищожат, като нация, но няма да стане и това знаят. В момента по целия свят живеят над 200 милиона потомци на древните българите. В превод бол-гар е славен човек, божи човек или човек на разума и думата слав-ин „славянин“ означава същото. Направих това отклонение в сферата на историята, за да поясня, какво мен ме води и, какво ми дава сила да продължавам да се боря в търсенето на СЕ, а то е неукротимия дух на предците ми. Така, че каквито и да са песимистичните съвети, които ми даваш ти и други хора, не могат да ме отклонят от пътя, който съм поел и няма да ме накарат да спра, а напротив, така се амбицирам още повече.
Не държа да отговаряш на този мой пост, защото ще влезем в излишни спорове на, които мястото не са в тази тема и в този форум.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: hyparh в Март 21, 2016, 11:46:27 am ---Някой сигурно ще каже: "Защо се занимавате с такива глупости?"... Ами защото иноваторският експеримент носи удоволствие, а дали ще излезе нещо или не - няма особено значение. В крайна сметка може и да се получи, а ако не опиташ няма как да разбереш.
--- Край на цитат ---
Точно така, там е удоволствието и тръпката от осъзнаването на нещо ново ( независимо дали е индивидуално или за човечеството ) и когато има работа на ръцете и ума в създаването на нещо, предоплагаемо полезно.
--- Цитат на: hyparh в Март 21, 2016, 11:46:27 am ---Аз снощи си поиграх с направата на електрет с използване на парафин в качеството на диелектрик. Сега съм го оставил да "зрее" увит в алуминиево фолио за известно време, за да може да му се обособят полюсите. По време на втвърдяването се подава високо напрежение, за да може парафинът да "запомни" това състояние.
--- Край на цитат ---
Не знам как мислиш да го тестваш но ако имаш интерес може да си направиш такова устройство ( http://amasci.com/emotor/chargdet.html ) детектор на диелектрическо поле. Много е чувствителен може да засича диелектричното поле на растенията и животните ( разлика от 1 V ). Направих си го преди години, доста образователно относно "виждането на околната среда" и елементарно за направа детектор.
Ако имаш коаксиален кабел под ръка и решиш да го жертваш, електрет става и с него. Махаш му външната обвивка, слагаш го във фурна, на 160-170 градуса, докато изолатора между медния проводник и алуминиевата обвивка започва да омеква. Подаваш напрежение (1-2КV, колкото по-високо толкова по-силен е електрета но има опасност за пробив) между медта и фолиото, като внимателно следиш за пробив (тънка работа). Ако всичко мине добре имаш електрет с голяма площ с който предполагаемо може да се събират йони от въздуха. Ето начин по който тези идеи се развиват:
https://www.youtube.com/watch?v=ENeDkGce5-4
http://www.nuenergy.org/radiant-energy-diatribe/
hyparh:
Привет epwpixieq-1,
Имам един китайски детектор на електрически полета, който се задейства на около 10см. от контакти или кабели, по които тече ток. А при натрупване на статично електричество (примерно при едно събличане на синтетична блуза) направо полудява от по-голямо разстояние.
Електретът не успя да натрупа ел. заряд в диелектрика си. Може би защото по време на изготвянето му, напрежението бе твърде високо и това причиняваше постоянно движение на течния парафин, което причини неравномерности при самото застиване. Принципно за такива електрети препоръчват използването на пчелен восък + карнауба в качеството на диелектрик.
Това с коаксиалния кабел и фурната също съм го пробвал, но и тогава прекалих с напрежението (10-15kV право) и при размекването на изолацията, се получи пробив.
Любопитно е как под въздействието на полета, диелектриците (а вероятно и друга материя) могат да променят свойствата си, особено като преминават от едно агрегатно състояние в друго. При наелектризиране на масивен диелектрик (в случая епоксидна смола), той придобива магнитни свойства и бива силно привлечен от електромагнит, захранван с променлив ток - лично тествано.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия