Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Електричество в древен Египет

<< < (15/20) > >>

hyparh:
Поздравления за идеята и труда! :) Накрая може и да се получи някой интересен ефект, при подобни експериментални установки никога не се знае.
Някой сигурно ще каже: "Защо се занимавате с такива глупости?"... Ами защото иноваторският експеримент носи удоволствие, а дали ще излезе нещо или не - няма особено значение. В крайна сметка може и да се получи, а ако не опиташ няма как да разбереш.
Пожелавам успех с разработката!

Аз снощи си поиграх с направата на електрет с използване на парафин в качеството на диелектрик. Сега съм го оставил да "зрее" увит в алуминиево фолио за известно време, за да може да му се обособят полюсите. По време на втвърдяването се подава високо напрежение, за да може парафинът да "запомни" това състояние.

mito_kupona:

--- Цитат на: ckopax в Март 21, 2016, 11:11:30 am ---Прегледах всички саксии в къщи и не открих нужните диаметри  :-\
Мисля че от канализационна тръба и горещ въздух може да се достигне предпочитан размер. Също представлява интерес и генератора с който ще се възбуждат готовите бобини. Поздрави!

--- Край на цитат ---
    Материала за каркаса не е от критично значение, може да е пластмаса, стъкло, картон, може някой стругар да го направи от тефлон, текстолит, а най-добре е да няма каркас, но е много трудно да се закрепи бобината. Аз даже търсих саксии от керамика, но не намерих при китайците. Идеята беше да си ги отрежа с ъглошлайфа на определен размер, но не намерих. Има и друга вероятност, каркаса да е от меко желязо и да изпълнява и функцията на магнитопровод, но първо ще пробвам с въздушни бобини, защото магнитопровода винаги внася загуби.
    Генератор няма, възбуждането ще става, с преръивател, като в бобината на Румкорф, но без пружина, която да го връща, а ще се връща с помощта на гравитацията или с постоянен магнит, поне така виждам, че е направен на снимките от храма в Абидос. Това още го обмислям. В момента търся 4 глинени гърнета с обем 1-1,5 литра, за да си направя 4 „багдатски батерии“, с които ще захранвам системата. Всичко трябва да се направи, както е било в онова далечно време и, ако има положителен ефект много лесно може да се направи „ъпгрейд“ със сегашната елементна база.
   hyparh, радвам се, че има хора, които ме разбират и не ме мислят за луд. Шуга братче, какво да се прави.....

Аtos:
Много от нас са опитвали възстановки и репликации на съвременни или древни устройства, въпреки недостатъчното ни проумяване на целта, дори и начина им на действие!
Когато направим нещо подобно, очакваме крайният ефект да е съизмерим с нашите СЕГАШНИ познания и разбирания...а не би следвало да е винаги така, нали?
Та...мисълта ми е - ако "нещото" не работи, може това "не работи" да е продукт на субективното ни разбиране, спрямо нагласата ни или втълпените ни шаблони за очакван резултат!?!
Може и "нещото" да си работи, но ние да не го разберем, не знаейки принципите и целите на проектиралите го?

mito_kupona:
 Археолози и разни специалисти по древния Египет, оприличават колоната на джед, като някакъв изолатор. Дали защото тя прилича на изолатор или наистина е служила за някаква изолация. Ако е служила за изолация, значи е имало и електричество в древен Египет. Много е вероятно археолозите да премълчават нещо, което знаят по въпроса, за да заблуждават обикновените хора, а може и да не знаят точното ѝ предназначение. Интерпретациите, са най-различни, но за мен това е техническо устройство. Напредвам с разработката, пък ще видим, какво ще се получи. Намерих глинени гърнета и сега се занимавам с изработването на „багдадските батерии“.

Радико:
mito_kupona
По мое нение си на доста грешен път. не искам да кажа, че това което се пише в темата са измишльотини, а че съвсем првилно си забелязал, че археолозите премълчават нещо, по точно много неща. Ако това наистина е някакво устройство или част от такова то е направено от същества които по това време определено и явно са били техноогично доста по напред от нас. Аз лично  съм се убедил, че това е така. Та ти замислял ли си се, че опитваш да направиш нещо като да направиш глинена реплика по чернобяла снимка на съвременен смртфон примерно. Може и на микровълнова фурна ако ти е по удобно. и да очакваш при това по тзи "реплика" да разбереш как точно е работел отигинала. Мани не се занимавай с глупости.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия