Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Електричество в древен Египет

<< < (14/20) > >>

mito_kupona:
Най-после ми остана малко свободно време и започнах да навивам „джед бобините“. Останах изумен от това, което се получи. Горния диаметър на тороидалната бобина, към нейната височина е точно числото „Пи“. Диаметъра на палачинковата бобина спрямо височината на тороидалната бобина е 3 пъти 1,618 - числото „Фи“. Диаметъра на палачинковата бобина спрямо горния диаметър на тороидалната бобина е 1.5, много близко до числото „Фи“. Диаметъра на палачинковата бобина спрямо долния диаметър на тороидалната бобина е 1,74, пак близко до числото „Фи“. Като съберем 1,5 плюс 1,74 равно на 3,23 и го разделим на две се получава точно числото „Фи“ 1,618.
    Сега за дължината на проводника, тороидалната бобина е навита с проводник с дължина 4,90 м, палачинковата бобина се получи, спазвайки горните геометрични пропорции, с проводник с дължина пак 4,90м. Индуктора е с дължина на проводника точно 1 към 4 от дължината на другите две бобини 1,225 м, на снимките на „колоните на джед“, с които разполагам е навит с 5 навивки и тези 5 навивки, се получиха точно с тази дължина.
    Сега за броя на навивките на другите бобини, тороидалната бобина има 69 навивки, а палачинковата 22, съотношението между тях е точно 3,14, числото „Пи“. Тези две бобини, са навити с проводник 1,5 мм2, а индуктора с 10 мм2.
    Имам да навия още три идентични секции и тогава ще премина към включване на системата. Не знам, какво да си мисля, но това чудо има отношение, към сакралната геометрия и мисля, че се досещам, каква форма ще има полето, което ще се получи. Сега съм вече напълно убеден, че „колоната на джед“ е била някакво техническо съоръжение с голямо значение за онова време, а защо не и за нашето време.....

ckopax:
Здравейте mito_kupona,
с интерес чета темата и искам да попитам на какъв дорник е навита намотката от втората снимка? Вижда се различен диаметър на страните.
А плоската палачинка дали ще е удачно да се изработи от текстолит по метода на печатните платки с ецване? Благодаря!

mi68:
Здравейте,
Отговарям, много е тънко фолиото, в центъра се получава охлаждане и да се разчита на това е пресилено, преди това ще изгори фолиото, защото има закъснение на ефекта охлаждане. 
Предлага ма колегата да направи симетрия спрямо палачинковата бобина и да постави втора огледална тръбна бобина.

mito_kupona:

--- Цитат на: ckopax в Март 21, 2016, 07:43:14 am ---Здравейте mito_kupona,
с интерес чета темата и искам да попитам на какъв дорник е навита намотката от втората снимка? Вижда се различен диаметър на страните.
А плоската палачинка дали ще е удачно да се изработи от текстолит по метода на печатните платки с ецване? Благодаря!

--- Край на цитат ---
   „Каркаса“ на тороидалната бобина, както казват руснаците, е направен от част от пластмасова саксия за цветя, обикалях китайските магазини 2 дена докато намерих саксия с нужните размери, съотношението между горния и долния диаметър е 1,21. И двете бобини трябва да се навият с един и същи проводник, за да има равенство между дължината на проводника, или индуктивността, както казва Тесла, и капацитета, или теглото на проводника, пак както казва Тесла. Така, че да се изработи палачинковата бобина от фолиран текстолит не е удачно, според мен.

ckopax:
Прегледах всички саксии в къщи и не открих нужните диаметри  :-\
Мисля че от канализационна тръба и горещ въздух може да се достигне предпочитан размер. Също представлява интерес и генератора с който ще се възбуждат готовите бобини. Поздрави!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия