Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Ветро генератори
Вертикален ветрогенератор
Радико:
http://mazeto.net/index.php/topic,8567.msg54104.html#msg54104
sasma:
--- Цитат на: dmitarp в Февруари 29, 2016, 07:59:12 am --- Намери каква е средната стойност на вятъра за твоето място, ако е над 3.5, 4 м/с захващай се за работа.
--- Край на цитат ---
Преди малко погледнах в синоптик за 10 дени и това са стойностите на вятъра: 4.9 m/s , 4.8 m/s, 3.7 m/s, 3.7 m/s, 4.5 m/s, 3.0 m/s, 4.5 m/s , 6.4 m/s
в момента вънка има силен вятър.
според вас има ли смисъл да се захващам за работа?
sasma:
Благодаря на всички за коментарите, много се зарадвах че има толкова заинтересувани хора да си намалим сметките за ток. Тази вечер пак по новините казаха че можело да дигнат тока пак :(
Много ясно че турбината ще има голяма шайба а динамото малка за да може да има обороти, с едно динамо колко акумулатора мога да ползвам 65А, и ако си направя няколко от тия турбини имам възможност живея в малък град в къща как ще е връзването към акумулаторите, дали мога да имам проблем с презареждане на акумулаторите. За напред имам намерение и да добавя и няколко слънчеви панела като имам възможност че не са евтини.
Аtos:
Ако ползваш реле от автомобил, няма как да "презаредиш" акумулатора ;)
Едва ли подобна турбина може да достигне въртящият момент, произведен от автомобилен двигател 100 конски сили (примерно), освен ако не е 6-7 метра в диаметър ;D ;D ;D ;D ;D
Досега не съм чувал някой автомобил да си е "презаредил" акумулатора, ти по-скоро би имал недостиг на "тяга", но ще компенсираш с постоянно въртене.
sasma:
То самото динамо няма ли реле за тази цел и ако имат от кои автомобили мога да потърся и с едно динамо колко акумулатора може да се зареди според вас и колко акумулатора трябва да имам за да имам нормално напрежение 2000 W поне за 3-4 часа.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия