Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla
Еднополюсния двигател на ТЕСЛА
az_skeleta:
Жоре, пишейки така ти сам си вредиш!!! Остави тия които искат да измерят, да измерят и тогава ТЕ да напишат каква е истината. Така посяваш очаквания и ако при меренето се окаже че нещата са различни ще стане страшно.
Yoro:
Хайде обадете ми се и да се пише вече само за реални неща..
От това ще имате полза всички...
Като пиша само аз за това си е буквално един монолог...
Очаквам обаждане.Михаил Кузмов нали си ми градски.
Звънни ми и ела да видиш.
Здравей az_skeleta!
Като ми пишеш това вярваш ли си?
Ти си почти всеки ден при мен и си наясно,че няма да измерят нищо със съвременните уреди.
Просто ще видят нещо шашкащо и трудно обяснимо.
Ако можех, щях отдавна да го обясня...
Това противоречи на всичко което знаем..
Просто ще документират фактите и после ще се опитаме съвместно да ги обясним...
Като сме повече колеги, може и да успеем да го формулираме и обясним, но никой не ми се обажда..
Вероятно е ненормално като съм го направил да не го крия, а да го показвам на всички...
Поздрави!
mi68:
Здравейте,
От прочетеното и на базата на личен опит стигам до извода, че устройството е с ниско ефективен приход на СЕ от порядъка на 2-3%. При това положение генераторния режим е трудно постижим.
Прихода на СЕ става, чрез тока на разместване посредством два вида токоносители, катиони и аниони. Това става само в част от веригата, а именно в акумулатора, то следователно метода е ниско ефективен.
Работете за вихрово повишаване на ефективността в пъти, чрез центробежните сили!
Velektra:
Здравейте!
Зная че всички колеги от форума сте умни и начетени хора, повечето от вас с много практически опит. В конкретния случай с акумулатори и "зареждането" им.
Затова искам да ви попитам: Енергията на акумулатора отвън ли се зарежда(внася) или вътре в него се произвежда?
Едно време като правиха и даже се продаваха зарядни, които пускаха примерно 10А ток и вътре в акумулатора вреше и кипеше би трябвали да му "внесат" много енергия и да го "заредят". Само че такива акумулатори се скапваха много бързо напук на много внесената им енергия.
Според мен израза:
--- Цитат на: Yoro в Октомври 18, 2015, 01:31:10 pm ---......
Кое устройство ще зареди 50-60Ач батерия за около 15минути?
....
--- Край на цитат ---
не е правилен!
Акумулатора не е пасивен кондензатор който се пълни с енергия! Кондензаторите се зареждат! Отвън с готова енергия.
Акумулатора сам си я произвежда и на кондензаторния принцип имаме вече + и - заряди от двете страни на клетката. При кондензатора диелектрика разделя зарядите, които са внесени ОТВЪН! При акумулатора ролята на диелектрика се поема от киселината м/у плочите, която и изработва енергията.
Всички зарядни, включително и Бедини стимулират киселината да изработва енергия. Те не внасят енергия, която да се ползва после от консуматора към акумулатора.
Явно начина на подаване и характера на импулсите играе ролята на катализатор на химическия процес. И при хладното електричество се получава най-голяма бързина, но не за зареждането на акумулатора с външна енергия или пък с енергия от въздуха, а най-голяма бързина с която киселината да си изработи енергията (да раздели на + и - зарядите).
П.П. Тук пиша за заряди, но вече си мисля че няма + и - заряди, а има само потенциална разлика (напрежение) м/у две точки, но това е за друга тема.
Yoro:
Здравей mi68!
Явно опита ти е недостатъчен или е бил в погрешна насока....
Тук става въпрос за СЕ и много трудно мога да ви обясня всичко.
За това искам да го видят и други и да го формулираме.
И на мен ми е трудно да обясня това което се получава в действителност.
Помагайте!Не пречете!
За това искам да го видят и други колеги...
Поздрави!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия