Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Еднополюсния двигател на ТЕСЛА

<< < (65/68) > >>

Михаил Кузмов:
EDM, запиши си този телефон 0894 338 285 и моето име! Пусни ми стрела или както решиш ме уведоми! Надявам се че няма да бъда възпрепятстван!
Така или иначе, аз нямам проблем да отида по всяко време. От Пловдив съм. За това искам да бъда ням свидетел. Не искам по никакъв начин да се бъркам в твоят начин на мислене!
Та, дотогава!!

az_skeleta:
Аз като цяло предлагах нещо като на снимката, Но май Жоро не е съгласен че щяло да се вдигне напрежението и да изгори транзисторите.

Yoro:
Ми разбира се, че ще се вдигне много напрежението и ще трябва да правя ремонт. :)
Докато стигна до този вариант съм пробвал всичко.
Това може да се пробва когато са поставени високоволтови транзистори, но с тях не работи ефективно. Не може да се направи точна настройка.

EDM electronics:
Аз предлагам след ТЕС-а на изхода на захранването да се сложи диод. Така ще се елиминира влиянието на устройството върху показанията на волтметъра и амперметъра на ТЕС-а.

Yoro едва ли е от значение колко високоволтов е транзистора за ефективността на устройството, по-скоро колко е съпротивлението му в отпушено състояние. Обикновено високоволтовите са с по-голямо съпротивление, затова и обратната индукция ще е по-малка. Но можеш да ползваш подходящо подбран, който да изпълва всичките ти критерии.
Аз отдавна не ползвам биполярни транзистори, освен за управление на релета. Мосфети има всякакви.

Както предложи Михаил Кузмов е добре да се ползват механични волтметри, защото честотата отговаря на техния диапазон на работа и те осредняват стойността на измерването, защото са инертни. Е, дори и да има някаква грешка, тя ще е минимална. И би трябвало тази грешка да се препокрие от горницата мощност, която очакваме.

az_skeleta:
Ама това е последното което пиша преди да дойде ЕДМ. Даже и в мазето няма да влизам да не се изкушавам.
 Ако напрежението на кондензатора с реотана е по високо кое ще накара диода преди тях да се отпуши, при условие че към акумулатора ще се е отпушил вече? трябва да се отчетат само загубите в диодите.
 Аз съм за схемата която пусна Кузмов.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия