Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla
Еднополюсния двигател на ТЕСЛА
EDM electronics:
От твоята уста в Божите уши. Но аз бих искал да го видя най-вече без външно захранване.
Yoro:
EDM electronics! В тази област няма специалисти. Преоткриваме това което е показал Тесла. :)
Това което направих го направих по интуиция.А колкото и странно и налудничаво да прозвучи
го видях като на клип и то цветен като съм буден. :o
Много от машините които съм правил преди също така съм виждал най сложните модули.
Имаше моменти в който си мислех. Айдее. Разхлопами се дъската.. ;D ;D
Но, нее! Това което го виждах по този начин просто ставаше и работии..
Само, че почти всичките ми познати колеги гледат машините които направих като голям камък и не проумяват защо така съм ги направил. :(
Та да си дойдем на приказката. Като идваш при мен вземи каквито уреди имаш и ако имаш и свестен инвертор го вземи и него. Ще видиш ефекти които не си виждал и дано успееш да ги обясниш.
По лесно е по телефона, но ти не го даваш. Твоя № де. Моя го имаш.Добре е да говорим преди да тръгнеш към мен.
EDM electronics!
Не разбирам какъв е проблема да говорим по телефона.
Просто ще е по лесно. :)
Та ако размислиш дай ми твоя тел.№.
Поздрави Жоро!
EDM electronics:
Уредите ми не са по-различни от твоите, така че е безсмислено да ги нося. Инвертор такъв какъвто ти трябва нямам, но хайде като се видим ще го обсъдим, може и да се хвана да направя такъв за целта, да дам и аз моите 5 ст. за каузата на форума. Мога да ти направя много добър инвертор, имам и всички необходими елементи /корави мосфети и ферити/, но при мен времето е голям проблем. Трябва да си отделя от съня, за да правя инвертор, такова е положението. Иначе никакъв проблем, даже с кеф.
Е, трябва да има някаква развръзка твоя случай. Аз те намирам за най-интересния у форума. Или ще си истинския Бедини ин Булгериан, или ще се убедиш, че си се заблудил, като толкова време не си мерил коректно. Далеч съм от мисълта, че умишлено ни заблуждаваш /а има такива колеги във форума/, но трябва да примеш факта, че има фрии енергетични атеисти и те са много полезни. ;)
Бахти, аз ако имах това нещо вкъщи, сън нямаше да ме хване, докато не докажа на себе си СЕ. Не им вярвам на показанията на уредите. Бих се вслушал в предложенията на колегите.
Yoro:
Колеги!
Ако не се научим да работим в екип ще е трудно.
Крайно време е да преодолеем комерсиалните цели и да го направим съвместно нещото.
За да има утре и за наследниците ни. На енергомафиотите не им пука за нищо друго освен за печалби.
Страхотна тъпотия, но е факт. След нас. ПОТОП. :(
Какво ще оставим като наследство на нашите наследници?
Унищожена планета. :(
Мисля, че все още може да я предотвратим тази простотия.
EDM electronics!
Ми и аз почти не спах докато не разбера какво се случва.
И благодарение на това и ви пиша сега.
Като се видим ще ти обясня за какво става въпрос защото това е още по невероятно.
Късметлия съм , че съм пуснал генератора на фул мощност в точния момент.
Ина, че сега щях да си хортувам с Тесла. В отвъдното.
Хубава песен и със страшно верен текст.
https://www.youtube.com/watch?v=BP7WGKWPZKg
.........................
Колеги и не бъркайте моя генератор с този който е направил Бедини.
Много различни са. Зная какво е направил Бедини.
Друг генератор е неговия.
Не го пишете повече моя Бедини.
Крайно време е да избиете нихилизма който ви насаждат и да се гордеете, че сте Българи.
Това е моя генератор.
http://garaja.net/viewtopic.php?f=7&t=198
На Бедини е много различен.
Bat_Vanko:
Yoro, в това че тока пада при включване на реотана няма нищо необичайно! Явлението се нарича "реактивен ток". Другояче казано дефазиране между ток и напрежение. В електротехниката е известно че при дефазиране на напрежението тока силно нараства и дори има опасност от стопяване на кабелите - затова това явление е нежелано. В съвременните електростанции има поставени така наречените "компенсатори на реактивна енергия".
При тебе има малко нестандартен генератор (като изпълнение а не като процеси), но всички ефекти на големите генератори ги има и тук. Единият от тях е "генератор с капацитивен товар". Акумулаторната батерия има активно съпротивление при консумация, но при зареждане с импулсен ток тя вече се явява капацитивен товар при това с нелинейна характеристика. И тука както при всеки капацитет има дефазиране на напрежението от тока. Активната мощност е ниска поради дефазирането. Когато се включи реотана дефазирането се измества в посока на сфазиране между ток и напрежение. Тъй като си поставил ТЕСа в режим на токово и напреженово ограничение едновременно - активната мощност не може да се измени. Остава възможността според уравнението P = U * I * cos (fi), да се промени или тока или напрежението или и двете. В случай че сработи напреженовото ограничение - тока ще падне до достигане на баланс в системата.
Тука трябва да се вземат предвид и реацията на Ленц, която индуцира насрещен магнитен поток в резултат, на което полезният магнитен поток (т.е. този който прави полезната индукция) намалява. Съответно намалява и индуцираният ток и напрежение. При трансформаторите това намаление се компенсира чрез увеличаване на тока през първичната, но тука не може да се получи увеличаване на потока на магнита.
При твоят генератор няма нищо ново и необичайно, а само комбинация от познати ефекти. Това в крайна сметка дава отражение на КПД-то и то в случая се движи под 1, или както каза az_skeleta около 50 %.
Природните закони нямат нищо общо с късмета или часовете сън в денонощието, и който не го е разбрал рискува да превърне денят и нощта в 24 часов живот в мечтите си...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия