Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla
Еднополюсния двигател на ТЕСЛА
Yoro:
Много бъркаш juliang! Ти писа и нищо не написа. :)
Пиши какво мислиш Зная, че ми трябват други уреди, но ги нямам.
Както и до е.Тези които имам не отчитат точно, но тока дори и с грешка да е тока пада и то видимо.
Като включа реотана към батерията пада тока за работата на генератора и този за зареждане на
батерията също пада в този момент.Нормално е като се ползва повече ток то и този на захранването и за зареждане на батерията да се повишат.А те падат и батерията продължава да качва напрежението с включен товар от 5А.
Батерията не държи.При консумация от 5А веднага пада.
edin:
По спомен, Бедини каза, че при по ниско съпротивление на товарът, устройството черпи по- малък ток.
Yoro:
Да, но аз не поставям батерия с различно съпротивление а консумирам от батерия и то такава която не държи на консумация .Гледай клипа.
От къде е тази енергия щом не се покачва тока и за зареждане на батерията.
Неговия генератор не може да работи така.
Зная го от колеги които имат негов генератор с десет бобини.
https://www.youtube.com/watch?v=wWWIeZQkzDA
EDM electronics:
Yoro, аз съм съгласен с всичко което ти каза juliang, най-вече това:
--- Цитат на: juliang в Юни 16, 2016, 01:10:10 pm ---Yoro, ти не искаш обяснение. Искаш потвърждение на това, което ти мислиш и не приемаш никакво друго мнение.
--- Край на цитат ---
И на мен ми се струва, че ако някой каже различно от твоето мнение, не го приемаш.
Аз ще те помоля да измериш напрежението в изхода на акумулатора през диод и кондензатор /детектор/, така уредът ти ще покаже съвсем друга стойност и ха да видим тогава дали ще ти дава около 12-15 V. Убеден съм ще ти даде много по-високо напрежение. А реалното е по-ниско. Грешката ще се появи от върховата стойност на импулса, а не от средната му стойност. Ето това е и грешката на твоя уред по начина по който я мери. В изхода ти не мериш постоянно а импулсно напрежение на което нулевата му стойност е всъщност постоянното напрежение на акумулатора. Тогава какво ще кажеш за "коректното ти измерване"? Акумулаторът ти няма как да филтрира късите импулси, дори и кабелите ти имат индуктивност и дока протече ток през тях до акумулатора и те свършили. Много грешки има в този начин на мерене. Когато видях какви искри хвърчат, като разединиш клемата на акумулатора, направо ми се наелектризира перчема през монитора. ;)
На входа по-коректно би могъл да видиш какво става направо, като мериш тока и напрежението на мрежовото захранване, но трябва да знаеш и колко ти е КПД-то на ТЕС-а при определено напрежение в изхода му.
Най-коректния начин на мерене е обратната връзка между входа и изхода. Това което искаме всъщност от теб от край време.
Yoro:
Преместих дискусията в моята тема защото моя генератор не е като на Бедини и ще заблуди някои от колегите.
Това , че има бобини и ротор с магнити не означава, че е Бедини.Всички автомобили имат четири колела ,педали, кормило и двигател, но са много различни...Нали?
Скоро ще видите и генератор без транзистори. Като на Тесла.
Това е истинския генератор. Той няма да има нужда от батерии а от понижаващ траф.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия