Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Еднополюсния двигател на ТЕСЛА

<< < (46/68) > >>

edin:

--- Цитат на: Радико в Октомври 25, 2015, 10:22:27 pm ---edin
Това е за друга тема, но кат си почнал:
Пробвай да промениш стойността на кондензатора. Ако се променя и честотата при която се проявява ефекта работата е ясна. А аз съм убеден, че ще се промени.

--- Край на цитат ---

това не е толкова важно. Важното е да се разбере, това лъчиста енергия ли е.

Yoro:
Здравейте колеги!

Сега ще огледам и подредя цялата информация за генератора ми и ще ви я пусна.
Ако въпреки старанията ми пак има неяснотии питайте.
Ще ви покажа схемите и чертежите.Също и клипове.Пишете ми какво искате да ви покажа.Предполагам, че сте гледали какво съм показал в гаража.
Пишете ми какво искате още.
Ще изчакам за да съм наясно какво точно искате и нека няма повече простотии.Затова беше заключена темата.

Поздрави Жоро.!

Yoro:
Здравейте!

Това са чертежите и схемата на генератора.Ако не променяте нищо ще се получи.

Yoro:
Още нещо.

Магнитопровода на бобината е от добавъчен материал за аргонова заварка.Тела е 1,8- 2 мм. дебел и е помеднена стомана.След като го поставите в макарата го залепете защото има опасност да се разлетят теловете.

На снимката е показана бобина с усукан проводник.
Моята бобина сега е с не усукани проводници.Само на едната бобина има тригерна намотка и тя е за всичките транзистори.Важно е да се свържат намотките както е показано.Начало-край на намотката да е ориентиран по схемата.
Началото и края на намотките са от едната страна.Навива се по посока на часовниковата стрелка.
На снимката на генератора която съм ви показал се вижда как е ориентирана бобината спрямо магнитите.
При монтажа бобините трябва да са симетрично поставени спрямо ротора.

Михаил Кузмов:
В схемата на черен фон, тримера или потенциометъра, така нарисуван единствено може да регулира тока на базата.
Практически, работната точка на транзистора не е определена. Каквото даде тригерната намотка, това отива като напрежение. Диода 1N4007 защитава прехода ЕБ. Всичко над пада в/у него не работи. В крайна сметка както разбирам, трудна настройка в различни режими. Къде са вързани масите на сондите според тази схема ??

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия