Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Еднополюсния двигател на ТЕСЛА

<< < (40/68) > >>

Аtos:

--- Цитат на: Snaiper в Октомври 24, 2015, 06:55:00 am ---Темата с най-шантавото и неправилно заглавие във Форума заби в теориите за етер, време и пр.
Преди да съм решил да отварям тема специално за съществуването или несъществуването СПЕЦИАЛНО на ВРЕМЕТО, моля съответните подвластни на едни много стари заблуди затварящи парадигмата на науката в най-затънтения тупик във Вселената - да намерят и прочетат поне книгата на Леон Митрани - "Времето".
Има вероятност и да проумеят някога, че ВРЕМЕТО като такова е САМО ПОНЯТИЕ и няма никакво негово пространствено, енергийно, информационно или материално съществуване...
Времето е фикция на Разума, за да си подреди същият този инфантилен Разум случващите се явления и процеси в разбираема последователност.
НИЩО НЕ СЕ МЕСТИ В ТАЗИ ИЗМИСЛЕНА ФИКЦИЯ. НИЩО НЕ СЕ ВРЪЩА НАЗАД И НЕ ОТИВА НАПРЕД В ТАЗИ ИЗМИШЛЬОТИНА, НИЩО НЕ ПЪТУВА В НЕГО...
Ако решите да направите първата крачка в това разбиране, поне осъзнайте многоуважаеми колеги (от "писачите"), великата максима изказана от нашего роднаго брата - дякона Левский! - "ВРЕМЕТО Е В НАС И НИЕ СМЕ ВЪВ ВРЕМЕТО!"
...
Писна ми от простотии!

--- Край на цитат ---
Смесваш нещата!
Времето, като компонента от мозъчната мисъл е съвсем различно понятие от това, за което говорим тук.
Отвори темата, че да не затлачваме тази...

--- Цитат на: krasias в Октомври 24, 2015, 09:15:53 am ---Здравей atos, и защо мислиш че стоящата електромагнитна вълна не може да бъде среда, при положение че не се движи и я има навсякъде. Още повече че нищо не и пречи да съществува и във вакуума.

--- Край на цитат ---
Всъщност...може, но е "среда в средата"...

krasias:
atos, ще те помоля за коментар какво представлява средата за която ти говориш. Ето аз ти казах какво според мен е среда, електромагнитна стояща вълна. Моля те да обясниш какво според теб представлява средата за която говориш.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

edin:
Ако модулираш една вълна, тя се превръща в среда. Иначе средата е етера.

PyroVeso:
Колеги, за едно нещо Yoro е абсолютно прав, и то е, че станаха "много приказки на пазара".
Само клатим въздуха! И ако в случая с клатенето на етера това ни носи радиантна енергия, тук само произвеждаме шум...

Заставам твърдо зад предложението на coke2k и vetap: два малки акумулатора, или два големи кондензатора (електролитни, ако това е необходими за процеса) - един на вход, един на изход, и се сменят през няколко минути. Ако системата издържи 10, 20... 100 такива размени, без да изтощи някои от източниците до нулата - Yoro е велик (т.е. успешно е репликирал Бедини) и всички ние се захващаме да доразработваме постигнатото от него.
Иначе всичко останало е в сферата на фантазиите и свободните съчинения.

Yoro, хич не е трудно да повярваме, че цял живот са ни лъгали. Повечето от нас много добре си го знаем (все пак сме живели и в "развит" социализъм и в мутренски капитализъм, и в 20-и и в 21-и век, така че не ни убеждавай колко е трудно...). Въпросът е дали и самите ние не продължаваме така успешно, по инерция, да се самозалъгваме - точно както са ни учили?

g1905:
bobokom нямаш проблем със зарядното. Проблемът е в акумулатора. И аз имам един такъв, който се държи по същия начин, като твоя. Не се зарежда докрай, колкото и да го държиш на зарядното, все ще черпи ток няколко ампера. Превръща се в консуматор. Със сигурност една от клетките му е топла, като го държиш на зарядното, тя е "реотана". Такъв акумулатор има повишен саморазряд, Ако го оставиш да престои няколко дни, няма да може да завърти стартера на автомобила. Такъв акумулатор, не може да се поправи, няма да му помогне и генератора на Yoro.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия