Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla
Еднополюсния двигател на ТЕСЛА
Радико:
--- Цитат ---Колега, напишете само фактите!
Фактите, безпристрастно без коментари и обяснения... всичко останало е разход на енергия и време, колкото и абстрактно понятие да е това. 8)
Тъй като ми се е налагало да меря електричество с променливи величини (ток, напрежение, честота) и то динамично променящи се, знам в какви дълбоки заблуди и еуфории може да изпадне човек.
--- Край на цитат ---
Точно така е защото има и то голяма вероятност нещата да са много прозаични. Оловните акумулатори акумулират енергията във форма на оловен сулфат, дребнокристален който е обратим и се разтваря при консумацията на енергия. Проблема е, че при определени условия енергията се акумулира под формата на едрокристален сулфат който е неразтворим и тази енергия остава зазидана завинаги в клетките на акумулатора. Ако това устройство с високоволтовите си импулси разтрошва едрите кристали то просто освобождава зазиданата преди време енергия. Та майката му е много зареждане, разреждане и мерене. Дълга еднообразна и скучна работа, но без нея нищо няма да стане ясно и всички изказани до тук теории "включително и моята" остават само хипотези нищо повече.
Кузмов ти си на ход ;)
Михаил Кузмов:
Виждам че нетърпението расте ! Преди малко Yoro ми се обади по тл. че Li-ion ми акумулатор е готов. Какво значи готов, ще разбера следв. седмица. Имам възможност да го взема понеделник сл. обяд. Следват тестове. Малко "открехване на врата" за видяното, мереното, и почувстваното. Yoro волно или неволно е направил детайли от конструкцията ефективно според моите виждания. По нататък като ги опиша, ще разберете че е според съществуващи физични закони. В момента няколко пишещи, виждат нещата така както аз ги виждам, присъствал на живо. В крайна сметка, очаквам процеса в "ремонтиращата" се батерия да се окаже такъв какъвто предполага Yoro. Ако е такъв топката е в ръцете на физици и химици. Моята компетентност е до тук. Точно така Радико, дълга еднообразна и скучна работа.
Имайте в предвид че аз поисках да бъдем повече хора. Но съм сам ! Сега на мен се осланяте, да възкача или сваля Yoro от небето.
Ами ако сгреша ??
Поздрави !
Yoro:
Здравей bobokom !
За това което се случва при теб е възможно да не е изправно зарядното.
Измери какво напрежение има.Не е нормално да се зарежда толкова дълго време.Пък и повечето зарядни са направени така,че унищожават батериите...
Нали трябва да се продават новите....
bobokom:
Зарядното е със селенов блок за изправител
Дава 15волта по време на зареждане.
Yoro:
Относно това което очаквате от Михаил Кузмов.Мислите ли,че с няколко погледа и мерене някой ще може да се изкаже точно като се има предвид,че на мен след като го направих въобще не ми беше лесно да разбера какво се случва.
Като гледам какво пишат някои колеги които сигурно са специалисти в областта си,но се оказва,че са специалисти в много области и ще ни отворят очите.Пишат компетентното си мнение за нещо което не са виждали и нямат никаква представа как работи и какво прави.Зная,че е трудно да проумееш,че си бил лъган цял живот,но това е истината колкото и да не ви се вярва.
Тези които разбраха не са много но пак е нещо..
Според мен е добре колеги които не са запознати да се информират ако искат де и тогава да пишат компетентно.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия