Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla
Еднополюсния двигател на ТЕСЛА
RUS:
Йоносфера заредена положително и земя заредена отрицателно плюс въртящо се тяло (планетата) - ето ви генератора който създава магнитно поле с приток на енергия от слънцето.Дотук това са неоспорими факти които никой не може да отрече.В тази среда живеем ние хората заедно с миларди и милиарди други живи същества.Как да си вземем енергия от тази система?Просто е - трябва да създадем положителен потенциал като този в йоносферата за да си ''изпомпим" електрони от околната среда.Де факто ние сме в близост до отрицателния потенциал-земята.
По тази идея и принцип е работил Тесла,създадени са електростатичните генератори доразвити по късно до Тестатика примерно.Какво има за чудене в крайна сметка?Какъв етер,какви 5 лева?Ние обикновените хора сме далеч чисто технологично във възможностите си да се заиграваме с етера на квантово ниво.Ние си имаме работа с последствията от етера на второ и трето ниво като следствие.Решетката,скелета от закони които изграждат Вселената работят винаги безотказно и неумолимо и ни изглеждат като еднородна среда която наричаме етер.
Еднополюсния положителен импулс с висок потенциал засмуква и увлича електроните от земята и ги хваща в капан образно казано в устройство което сме създали за целта като нататък електроните отиват за извършване на някаква работа пряко или се складират в акумулатори за сметка на химическа реакция.На същия принцип работи и термопомпата чрез обратния цикъл на Карно-влагаш енергия и получаваш повече отколкото си вложил за сметка на околната среда.Няма магия,няма нищо кой знае какво необяснимо.Разликата между двете е че в единия случай работиш с топлинна потенциална разлика,а в другия случай работиш с електрическа потенциална разлика.Това че Капанадзе,Акула и Калабухов ползват електроните като обемен заряд директно за някаква работа,а Бедини складира тази енергия в акумулатори е просто въпрос на конструктивен подход и дизайн за едно и също нещо.
Мъдрецът сочи Луната, а глупакът гледа в пръста му.
dmitarp:
RUS, принципно си прав, но за да извлечеш една разумна част от тази енергия ти са необходими огромни площи. Въздушния електрод трябва да е колкото България на площ за да получиш няколко стотици вата мощност. Направи си справка с Тесла.
fade:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Октомври 24, 2015, 09:59:55 am ---Аз направо онемях ! Сега каквото и да напиша, ще изглежда като стъргане с пила, пред тези научни обяснения !
--- Край на цитат ---
Колега, напишете само фактите!
Фактите, безпристрастно без коментари и обяснения... всичко останало е разход на енергия и време, колкото и абстрактно понятие да е това. 8)
Тъй като ми се е налагало да меря електричество с променливи величини (ток, напрежение, честота) и то динамично променящи се, знам в какви дълбоки заблуди и еуфории може да изпадне човек.
Според мен единственият правилен начин е с калориметър. Докато не видя данни за въпросното устройство или акумулатора зареден с него свалени с калориметър няма да обърна внимание на никакви "научни" обяснения.
Мисля, че някой беше предложил подобен метод в началото на темата.
Ако не беше толкова далеч и разполагах с малко повече време, бих си направил труда да отида при колегата с моя калориметър и да ги измерим тия "ефекти".
Успех на всички ентусиасти!
RUS:
--- Цитат на: dmitarp в Октомври 24, 2015, 12:25:55 pm ---RUS, принципно си прав, но за да извлечеш една разумна част от тази енергия ти са необходими огромни площи. Въздушния електрод трябва да е колкото България на площ за да получиш няколко стотици вата мощност. Направи си справка с Тесла.
--- Край на цитат ---
Ще ти припомня с чисто практическа насоченост площта която е необходима в Тестатика за обезпечаването на енергия.Машина с диаметър на дисковете 20 сантиметра произвежда около 200 Вата мощност, голямата машина която има дискове с диаметър 2 метра произвежда около 30 киловата енергия.
При Тесла принципа не забравяй че не става въпрос да се взима енергия от въздуха,а от земята чрез заземителен проводник както е при Капанадзе,Акула и Калабухов.По този начин се закачаш за отрицателен електрод с големината на планетата в чисто теоретичния аспект на идеята. Освен това кулата на Тесла във Вандерклиф е построена с амбициозната цел да захранва цели градове.Мащабите сравними с цяла България за които говориш са просто неудачни като краен факт с някаква практическа и фактологична стойност когато говорим за домашна централа за СЕ.
bobokom:
Yoro, мисля че не с всяко зарядно може след това да се зареди акумулатор зареден с този генератор.
Понеже ми се стори, че акумулатора ми се е поразредил, тъй като в момента карам само
на къси разстояния, реших да го заредя със зарядно, фабрично пловдивско.
Зареждах го 14 часа с него и ампеража падна от 2.67 А до 2.01 А на 14-тия час, а би трябвало да се зареди за половин час, поне така се зареди при теб.
Някакъв коментар?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия