Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини

Идея за размисъл!

<< < (8/12) > >>

Аtos:
Ок де, при стърлинга не се гони чак такава компресия, както при ДВГ, всички го знаем. Цилиндърът трябва да "диша"...
Представете си баба Стойка и дядо Ваньо как си блъскат печицата с дърва всяка зима?
Е...що внукът им да не сложи един стърлинг на покрива, на комина, че да им излиза безплатно тока, бре?
Това - пример в идиличен вариант, разбира се...но има много подобни.

Чичо НОНЧО:
Атос, де тоя Стърлинг, че и аз  аз го монтирам :D

Аtos:

--- Цитат на: Чичо НОНЧО в Август 28, 2015, 01:51:55 am ---Атос, де тоя Стърлинг, че и аз  аз го монтирам :D

--- Край на цитат ---
Може да се разработи, разбира се:)
Хълк е по-навътре в материята, нека да каже?

GreenHulk:

--- Цитат на: atos в Август 28, 2015, 02:18:46 am ---Може да се разработи, разбира се:)
Хълк е по-навътре в материята, нека да каже?

--- Край на цитат ---

Разбира се, комбинация на печка със стърлинг е една логична насока, също така беше мислено и за стърлинг като бекъп бариант на водна помпа за камина, която е с парно.
Според мен дори само една 2-3 опции да имаме с готово техническо решение, дори да не са много мощни, приложение може да се намери - и доходи за СЕ асоциацията 8)

juliang:

--- Цитат на: atos в Август 28, 2015, 01:47:29 am ---Представете си баба Стойка и дядо Ваньо как си блъскат печицата с дърва всяка зима?
Е...що внукът им да не сложи един стърлинг на покрива, на комина, че да им излиза безплатно тока, бре?

--- Край на цитат ---
Ако баба Сийка и дядо Ваньо изкарват през комина дим с температура 250-300 градуса си е тяхна грешка. Вместо Стърлинг внука може да купи 2-3 кюнеца от тоя вид:

да ги върже на пътя на димните газове и разхода за дърва на вехтите ще падне наполовина.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия