Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини

Идея за размисъл!

<< < (7/12) > >>

juliang:
Ако имаш 150 градуса температурна разлика, по-добре ползвай парен двигател. Или турбина.
И с това CNC... как ще направиш цилиндрова риза с CNC? За постигане на добра цилиндричност и равност на повърхността си трябва хонинговане. Дори и на фреза или струг не става.

GreenHulk:

--- Цитат на: juliang в Август 26, 2015, 08:25:22 pm ---Ако имаш 150 градуса температурна разлика, по-добре ползвай парен двигател. Или турбина.
И с това CNC... как ще направиш цилиндрова риза с CNC? За постигане на добра цилиндричност и равност на повърхността си трябва хонинговане. Дори и на фреза или струг не става.

--- Край на цитат ---

Юлиане според мен стърлинга е много по-безопасен от инсталация с пара. За цилиндъра - готово парче дебела метална тръба? - Това май е най-лесната част:)

Dedo pop:
Двигател на Стърлинг - нискотемпературен модел ... Базар БГ

Dedo pop:
Юлиане според мен стърлинга е много по-безопасен от инсталация с пара. За цилиндъра - готово парче дебела метална тръба? - Това май е най-лесната част:)
  За безопасноста съм съгласен . Но за парчето тръба е доста некомпетентно да се твърди.Качеството на цилиндрово-буталната група зависи от материалите и качеството на изработка.За мераклийте наи-достъпно е хидравличен цилиндър.Перфектно е обработен от вътре , с буталата всеки по-опитен стругар  ще се справи.Ще има малко проблеми при дизайна но ползите са повече.При изработката на двигателя най-важно е уплътняването на буталата към цилиндъра.Хем да е достатъчно плътно хем да е с минимално триене.Въпрос на компромиси.

GreenHulk:

--- Цитат на: Dedo pop в Август 26, 2015, 11:58:12 pm --- Качеството на цилиндрово-буталната група зависи от материалите и качеството на изработка.

--- Край на цитат ---
Това за тръбата - по-скоро за начален тестов етап.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия