Форум > Препратки, сайтове, източници
Невъзможните неща започнаха да се случват ...........
kd_dinev:
Ами те хората го доказват с този двигател!Докато не разберете,че телата,благодарение на вътрешната си енергия активно участват във всички видове процеси и движения,а не са просто безразлични наблюдатели-не сте разбрали нищо!
dmitarp:
Смешно е да се бърка гравитацията с подемната сила, едното няма нищо общо с другото, крилото само по себеси не се противопоставя на гравитацията, все едно да миказваш, че във вакуум ще има подемна сила
kd_dinev:
А на какво се противопоставя?
hyparh:
--- Цитат на: juliang в Април 25, 2016, 07:04:09 am ---Ти уби сичко детско в камара учени, дето се занимават с космически радиотелескопи...
И как точно ще работи телескопа Хъбъл в космоса ако това което си написал е вярно? Или хилядите снимки от него са измислица?
--- Край на цитат ---
:D Явно не си обърнал внимание на последния абзац от поста ми. За да се разкрият безкрайно малките точкови източници на светлина (звездите) в космоса, е необходим телескоп - например Хъбъл, който споменаваш. Тук на Земята, атмосферата изкривява и разтегля силно светлината от тези невидими с просто око точки и затова стават видими. Т.е., ако излезеш в открития космос, едва ли ще видиш нещо повече от Слънцето и Луната. Даже за последната не е много сигурно (зависи колко е дълбок вакуума).
На видимата светлина и трябва материя, за да се прояви. Иначе си е просто една невидима електромагнитна вълна.
Аtos:
Юлиане, продължаваш да ме изненадваш с ограниченост (мислех си погрешно, че няма накъде повече)...
Иван Димов ти го обясни - при хоризонтално действащи центробежни сили, може да се разглежда маховикът, като тяло, което се стреми да излезе в орбита (разбий го на точки)!
То е, както правиш скок с автомобила през гърбица-полита за известно време. Същото се получава ако си с висока скорост през "изпъкнал" мост. Ако се движиш през "вдлъбнат", скоростта увеличава теглото на автомобила в този участък:
А относно маховикът, аз ще ти го нарисувам (за, може би трети път в този форум) :
Все едно да ми кажеш, че 9 грамов куршум е все едно дали ще го изстреляш от пистолет или ще го хвърлиш с ръка - все ще падне на Земята...това, че при първия случай ще измине 3000 метра, а при втория - 30...майната му?
А при маховик с хоризонтална ос, "G" се добавя в едната и се вади от другата част на диска, така ефектът от "G" е нулев.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия