Форум > Препратки, сайтове, източници
Невъзможните неща започнаха да се случват ...........
juliang:
Атос, колкото и невероятно да ти звучи, ако изстреляш куршум точно хоризонтално и терена е равен, той ще падне за същото време, за което и ако го изпуснеш на земята от същата височина.
А с графиките нещата са доста ясни, стига да си ги нарисуваш мащабно. Но явно не искаш да ги видиш така. Силата G ще е еднаква и в двата случая. Резултантната ще се отклонява и ще нараства по размер, но това няма да промени факта че вертикалната й съставляваща (която е теглото й) ще е една и съща.
Аtos:
Я пак си помисли за куршума???
Би било валидно, ако Земята е...ПЛОСКА, ти привърженик ли си на тази теория?
По твоята логика излизането в орбита на дадено тяло е невъзможна?
А за второто...хм, как пишеш "на поразия" без да си пробвал?
Ами...опитай, бе, човече?!?!
Искаш да ми кажеш, че клиповете, в които някой вдига лост с една ръка над главата си (с въртящ с в другия край диск) са фейк ли?
Смешно! Поне да си беше направил труда да провериш лично?
nizo:
Аз съм го провеждал този експеримент с "хоризонтално разположения маховик върху цифрова везна". Теглото си остава едно и също.
atos, не схванах какво рисуваш там, но все пак да напомня, че центробежната сила е по допирателната. Ако ги нарисуваш на периферията на диска, то имаш двойки такива допирателни в противоположни посоки, който се неутрализират една с друга и остава G.
Аtos:
Да, Низо, остава едно и също, ако не се пробваш да "смъкнеш" леко надолу везната.
Постановката на експеримента е съществена...а G действа ПЕРПЕНДИКУЛЯРНО, няма как сумарната да не се промени.
kd_dinev:
Ето,че отново се получава същото-едно безкрайно надприказване!Поне сега съм убеден,че за онази заключената тема не е моя вината за нейната раздутост и обемност!Нали имаше едно предложение за по-голям практицизъм?Предлагам ви един практически експеримент-ще се намери ли кой да се включи?Всички помним онази вакуумната тръба с която ни демонстрираха,че всички тела падат с едно и също ускорение в земното гравитационно поле независимо от обема и тежеста им.Но никой досега не се заел да измери променя ли се температурата на телата,докато падат с ускорение или не!Мисля,че оговора на този въпрос би ни дал доста основания за размисъл!А и би разширил познанията ни за гравитацията!Е ?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия