Форум > Препратки, сайтове, източници

Невъзможните неща започнаха да се случват ...........

<< < (10/32) > >>

kd_dinev:
Както обикновено бъркаш понятията!Това,че тялото олеква,не означава,че е възникнала подемна сила.Такива сили се появяват само и единствено при разлика в наляганията от една или друга страна на тялото!В първия случай тялото движейки се се стреми да заеме най-енергоспестяваща позиция за него самото!Във втория случай то вече няма избор-ще трябва да изразходва вътрешната си енергия за да се бори с гравитацията!

dmitarp:
Нама такова понятие противопоставяне на гравитацията. Телата не се противопоставят на гравитацията , те просто и се отдават

Иван Димов:
   Ето тук обяснявах защо олеква жироскоп с вертикална ос на въртене - http://mazeto.net/index.php/topic,9372.600.html
   Re: 1939год - реплики на Ганчев, Млеченков и Макс1962
« Отговор #605 -: Днес 19.09.2015 в 10:44:04 am »
   Там най-долу съм нарисувал картинка с векторите. Файлът е:
въртящ се диск слаба антигравитация.JPG 21.53 kB,

п. п. Пък може и това да не е съвсем точно обяснение. Преди време четох една малка жълта книжка на български автор от Казанлък, в която се обясняваше как частиците на въртящия се диск се движат в хоризонтална плоскост докато гравитационното поле е със сферични еквипотенциални повърхности. Така векторът на скоростта на всяка частица от диска всъщност е допирателен до сферичната еквипотенциална гравитационна повърхност и така частицата може да се разглежда като въртяща се спрямо центъра на Земята със съответна центробежна сила спрямо този център. Ето картинка - прилагам файл.

kd_dinev:
Така ли,аз пък да не знам!Ако обдухаш едно самолетно крило,къде изчезва гравитацията?Виж с отдаването,не ги разбирам тия работи,явно ти си голям специалист по тази част!

juliang:
Ако намерите материал, който е гравитационно непрозрачен, тогиз мое да правите такива неща. Но всички познати ни материали са гравитационно прозрачни - силите на гравитацията преминават през тях, точно както ако направите самолетно крило от рибарска мрежа... тогава няма да имате подемна сила.
Но ако намерите гравитационно непрозрачен материал, ич няма да ви трябва СЕ... Слагате си го под дупарата за да екранирате земната гравитация и се понасяте към Луната... :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия