Форум > Препратки, сайтове, източници

Невъзможните неща започнаха да се случват ...........

<< < (6/32) > >>

kd_dinev:
Мисля,че мога да предложа сравнително прост експеримент,който отговаря на изискванията на Радико!За целта е необходима сравнително прецизна везна,стоманен еталон за 1кг и постоянен магнит с цилиндрична форма,с отвор по средата,в който може да влезе еталона.Под магнита върху везната се поставя дебела подложка от немагнитен материал,върху нея се поставя магнита и встрани от него еталона.Замерва се общото тегло!След което еталона се поставя в отвора на магнита,така че да се привлекат един друг.Отново се мери общото тегло-ще установите,че системата е олекнала!Т.е. в резултат на привличането на двете тела едно към друго се е появило отблъскване от земната гравитация!Ако някой няма възможност и необходимите за експеримента средства а проявява интерес,нека ми се обади-ще му го демонстрирам!

mito_kupona:

--- Цитат на: Радико в Април 24, 2016, 11:47:25 am ---
За съжаление ще трябва да ви опонирам защото до настоящият момент такова явление като антигравитация не е демонстрирано и доказано никъде и от никого. Говоря за аргументирано доказване. Доказване означава да се демонстрира работа на две устройства или тела който освен че се отблъскват от земната гравитация във същото време се и привличат едно към друго.
Всичко останало се нарича тяга.

--- Край на цитат ---
    Докато се занимаваме с „тяга“, няма скоро да достигнем звездите, самият подход е грешен. Според мен трябва да се намали налягането на етера пред самия кораб и налягането от зад, което не е променено ще бута кораба, или с други думи ще се получи нещо, като засмукване и огромни скорости.   Не искам да ангажирам никой с моето мнение, просто това е моето виждане на нещата.

x_name41:
hyparh, благодаря за изчерпателната информация, всичко е точно. Всъщност единственното нещо, което ме притеснява във вашия материал е споменаването на етера на едно място там, още веднъж благодаря

Радико:
kd_dinev
Силно съм заинтересуван от изявлението ти и бих искал да повторя експеримента.
Би ли дал още малко ориентировъчна информация, примерно каква точност на везната, колко е олекването. е за момента друго не се сещам.
mito_kupona Твоето виждане ми се вижда съвсем реалистично дори и като обяснение на действието на m-drive. И тук обаче нещата опират до устройство създаващо някакъв вид тяга.

kd_dinev:
Везната е с точност до 2грама,олекването-5гр.Магнитът е стандартен, предполагам свален от някакъв стар високоговорител-поне на това ми прилича.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия