Справочници, схемотехника, теория > Трансформатори, силова, захранваща и стабилизаторна схемотехника

Метод за намаляване консумацията на мощни светодиодни матрици

<< < (6/11) > >>

GMG:
  Чакайте сега, аз казвам как е при индикацията!
А при тотално осветление ефекта ще е много малък ;)
Трябва да се измери с лукс-мер и спорът ви ще се прекрати ;D

EDM electronics:
В подкрепа на тезата си, опростявам още повече примера:

Вземаме 1 000 лв. и ги поставяме статично в единия си джоб. Така знаем, че имаме 1 000 лв. После си викаме, що да не ги умножим тия 1 000 лв., като ги разтъркаляме по всички джобове, така си викаме ще се умножат парите по броя на джобовете. И почваме от единия джоб в другия, докато ни умалеят ръцете. И к'во стана сега, умножиха ли се хилядуту лева?  ;D
Отговорът е ДА, умножиха се, но за части от секундата, и то когато в другите джобове нямаше иляду лева.  ;D

Аз по-просто от това не можах да измисля... ;D

Аtos:
EDM electronics, спорът ви в момента е "на сухо"!

Ти имаш свой пример, x_name41 - също!
 В случая с твоя пример, ако намериш начин тия 1000 лева да се местят достатъчно бързо по джобовете ти, за човек който би те проверил, ще види, че във всеки джоб има по 1000 лева!

Хайде сега спрете с препирните и да чакаме реални измервания!
Тезите се изложиха достатъчно добре и вече ще трия постове, които повтарят гореизложените.

П.П.Започвам почистване на темата и изтривам личностните коментари и постове, да не се сърди никой!

x_name41, ще те помоля да ми създаваш по-малко работа с правописа, МОЛЯ ТЕ!

GMG:
  EDM, държа на думата си за динамично уп-е при индикаторите!
Но не може да се топлим с импулси, а при осветление ефекта ще е мн.малък!
Поради споменатите причини - съгласен съм ;)   Или поне с обикновени импулси ;D

Никога не го играя рефер, щот нъл знайш...

Аtos:
EDM е прав по принцип, ако разглеждаме нещата "сухо механично".

Но...субективното възприемане на окото не е за подценяване! Кадрите при кинематографа са 24/сек, точно защото лъжат окото.
Въпросът е-дали имаме ЕФЕКТИВНОСТ при този метод?
Не трябва да се забравя и отразяващата способност на осветената материя!
Снощи Христо Димов ни показа в чата информация, че светодиодите работят (светят) най-ефективно на честота около 60 херца.
Сега не обсъждам причините за това, но съм на мнение, че ако се ползват именно тези 60 херца за "пробягване" на захранващия импулс в редицата (или грозда) диоди, определено би имало положителен ефект, защото бихме използвали именно тези "дупки" във времето, за захранване на следващ диод.

Примерът с фенерчето е добър, колеги. Ако мерим с апаратура, няма да отчетем по-висока осветеност, но ако просто гледаме-ще ни се стори, че цялата стая светва!
Ако има някой достатъчно смел, нека пробва-може да се пусне усукано въже от тавана с тежест и закрепен фенер по средата да се развива с големи обороти.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия