Форум > Филми, видео лекции
Може би така древните са направили Стоунхедж (и пирамидите, и ...)
макс1962:
Не се притеснявам, по-скоро беше шега. Още повече, че нямам никакви намерения за каквито и да било начини за печелене. Единствената ми цел е да си направя по-евтин ток за собствените ми нужди.
Vetap:
...Такива "държачи", но само че електромагнитни има във всяко предприятие, изкупуващо желязо като вторична суровина и представлява най-обикновен електромагнит...
Не е така! Правил съм го и работи точно така, както го описва Ледскалнин. Ако вземем едно реле например, или един електромагнит, след прекъсване на захранването, магнитното поле изчезва и релето (електромагнитът) изгубват магнитните си свойства. Не е така при електромагнита на Ледскалнин. Не намирам научно обяснение от гледна точка на съвременната теория на магнетизма. Не всичко обаче в теорията на Ледсканин е правилно. И това не е отговор!
Аtos:
Добре...да помислим "на друго ниво", какво ще кажете?
Имаме постоянен магнит...имаме и магнитно поле. Опитите за формулиране на магнитните сили понякога засягат най-малките частици на веществото.
Кое пречи да имаме магнитно поле от съвсем друг вид, присъщо на останалите материали, след като дълбоко в основата си се приема, че са изградени от същите "физически" частици - електрони и протони?
И следствие от това да е гравитацията?
Земята, като всеки магнит има преходна зона в тесен диапазон, в която гравитацията и отслабва значително, точно както при магнита. Ако намерим начин да "обърнем полюсите", или поне да екранираме единия, нещата добиват друг смисъл.
Ще ми кажете - защо не се привличат тогава предметите помежду си?
Привличат се! Просто силата им на привличане съответства на масата им и не може да преодолее съпротивата на средата винаги.
Ако пуснем малки топченца разтрошен стиропор в чаша вода, ще видим как се "залепват" едно за друго...
Радико:
--- Цитат ---Имаме постоянен магнит...имаме и магнитно поле
--- Край на цитат ---
Повечето от колегите тук "Представяйки си го по различни начини" споделят мнението че има две различни магнитни полета. Да кажеме магнитно и електромагнитно, които са тясно свързани едно с друго, но определено непредубедено мислещ човек може да ги различи едно от друго. Според повечето колеги са завъртяни на деветдесет градуса едно спрямо друго Факта, че гравитацията съществува отделно от магнитното поле затруднява свързването им в едно. много физици се мъчиха в продължение на повече от 20 години да ги обединят в така нареченият електрослабосилен модел. Накрая решиха: Нема такова животно. Аз съм на същото мнение, Природата на магнетизма и гравитацията е различна. основният проблем е в това човек да се отърси от схващането, че всичко е частици. Наскоро прочетох нещо което ме накара да се замисля и ме потресе.
--- Цитат ---Няма вещество всичко е пустота Ние виждаме материя която се състои от атоми раздалечени на огромни разстояния един от друг. Но всъщност и това е привидно със супер увеличение ще видиме един атом който всъщност го няма виждаме само орбитите на електроните му които са в действителност ужасно по малки както и ядрото му. ако потърсиме веществото в ядрото "че е по масивно от електроните" и там се виждат хипотетични частици описвани от движението на други още по малки частици.И така докато разберем, че няма вещество има само информация
--- Край на цитат ---
макс1962:
Tеб не знам дали те е потресло, но мене ме заболя главата докато го прочета този цитат. На всеки 3 думи се връщах от началото, че губех смисъла, но даже и така не разбрах нищо.
Успех на другите четящи го!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия