Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Домашна електроцентрала
Радико:
PyroVeso Ами ако този от вица подхвръква след някой самолет представяш ли си колко ще спести Ама не може да подхвръква. Е, Елпунто се е понаучил да подхвръква и е по добре човек да се учи от него от колкото да се опитва да се подиграва. Между другото преди два дни или три покрай мен мина едно такси
"yeloutaxi" някакъв Фиат подобен на Мултипла но малко по малък. решетката на радиатора беше премахната и на нейно място стоеше плътна ламаринена или пластмасова декоративна кора с надпис FUL ELEKTRIC
Та мисля, че елпунто е на много правилен път. Ако електричката е такси не три години една е предостатъчна за дс се изплати инвестицията. Дори и сега знам хора които си поръчват не друго а зелените таксита на Тойота понеже са хибтидни и били по екологични, въпреки, че цените им са по високи. А какво да кажем за фул електрик. Особено и ако е на по ниска цена което е лесно осъществимо.
PyroVeso:
Господа, явно летните жеги съвсем са ви изпарили чувството за хумор! Или пък участието ви в този форум не ви се отразява никак добре... Станали сте едни такива мнителни и докачливи, и всеки да каже нещо по-по-най- и да затапи другия...
Кой ви каза, че се подигравам на ELPUNTO?! С него чудесно се знаем, вече имаме обменен опит и технологии, и аз мога само да му се радвам на волята, инициативите и постиженията. Е, не успяхме, засега, да реализираме една идея с йонистори, но дето се вика - що е време, все е пред нас.
ДЕЦ-ът наистина е супер-нещо да си го търкаля човек. Засега обаче малко издиша в икономически смисъл, особено в частта с акумулаторите и цената/експлоатационния живот на фотоволтаиците. Но определено това е пътят, и е сигурно, че с времето нещата ще стават все по-изгодни и все по-лесно/евтино реализируеми. Междувременно, както казва Радико, се трупа безценен опит и се дебъгват важни подсистеми.
Отделно предимство е, че технологията е реална, ЗЕМНА, работеща и е далеч извън сферата на научната фантастика или на откровените фантасмагории (в най-добрия случай непроверени и недоказуеми факти) като оргони, криптони, теслони, етерони и други подобни бозони...
Така че само успех на начинанието можем да желаем!
velko:
Привет на всички любители на свободна енергия.... :PСлед около 2-3месеца работа на моята малка Дец.съм доволен.Благодаря за съветите и мненията на всички.
sasma:
--- Цитат на: velko в Август 14, 2016, 01:57:10 pm ---Привет на всички любители на свободна енергия.... :PСлед около 2-3месеца работа на моята малка Дец.съм доволен.Благодаря за съветите и мненията на всички.
--- Край на цитат ---
Може ли малко информация с какво разполагаш или т.е. с къкво започна и къкво захранваш. :)
velko:
Sasma ,започнах миналата година като си купих 100 вата панел,контролер и един инвертор от най-евтините 40лв от пазара и стар акумулатор от кола.Това бе началото...подкарах лаптопа и телевизора.След като се логнах във форума и прочетох за Дец на Елпунто се реших да продължа.След малко време си взех мрежов инвертор и още панели.Оказа се обаче,че мрежовика не изгодно. Изтеглих едно кредитче и от мерак цял ден не ядох веднага си закупих дипечер 2,4kw.-1260лвсъс табло и предпазители.И за финал 2бр.тягови акум.втора употреба300лв100ah.В момента захранвам осветл.хладилник фризер.тв.лаптоп.помпа на солар бойлер зарядно за ел велосипед.Има консуматори които несъм вързал към дец защото няма тази мощност.Например фражомелка 3kw.Тостера за филийки също захранвам.Купих си индукц.котлон и на 500w работи.Това е през деня.за ноща -евн..панелите ми са 600 w.ще сложа още 400-600w.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия