Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Домашна електроцентрала

<< < (63/211) > >>

juliang:

--- Цитат на: atos в Август 11, 2016, 07:49:37 pm ---Елпунто, ако имаш място (в двора), що не пробваш просто компресор, който нагнетява въздух?
Една бутилка с обем 20 кубика и нагнетена до 10 атмосфери може дни наред да помага чрез турбина, примерно...може и да се стори на някого тъпо, но все пак е идея...

--- Край на цитат ---
Такова съоръжение става надзорно - узаконяването му е доста сериозна пречка, поддръжката му също ще струва немалко пари. Да не говорим за изискванията на които трябва да отговаря.
Мисля че за тия пари може да си позволи няколко Tesla Powerwall-а ... :)

--- Цитат на: atos в Август 11, 2016, 07:49:37 pm ---Ок, де, Юлиане...пак те питам - ти в кемпер ли живееш и ако не, защо? След като си осъзнал ползите от ненужното "закотвяне"?

--- Край на цитат ---

Едната моя работа може да се върши от всяка точка, дори от къщи. Няма голямо значение къде физически съм за да я върша. А другата ми е свързана с постоянно пътуване из цяла България така или иначе, така че отново е без значение къде точно ще се прибирам да спя. Но моя случай е частен, малко са тези професии.

ELPUNTO:

--- Цитат на: fantom4e
PCM - [url ---https://en.wikipedia.org/wiki/Phase-change_material[/url] за топлина и батерии, са ти възможностите...

П.П. дали е възможно да се срещнем, бих желал да почерпя опит и ноу-хау, а смятам че и аз бих бил полезен  :-[

--- Край на цитат ---

fantom4e разбира се, че може да се срещнем в удобно и за двама ни време. Предлагам да контактуваме чрез личния за да уточним подробностите.

mzk синтезиране на метан е един от начините за "складиране" на енергия. Предлагам ти да коментираме тех. подробности в тесен кръг, иначе във Форума става говорилня и темата се размива.

mzk няма развитие по въпроса с безжичното предаване на енергия. Помня разговора с теб, аз не съм компетентен в тази област.Поводът беше акад. Сребков който тук в България изнесе информация за експериментите му в Москва.Той заяви, че имат опитен пътен участък на който може да предава КИЛОВАТИ от 50 - 60 см. разстояние с КПД над 80%. Мисля че въпросът все още е на дневен ред във връзка с електромо   
билите. Но това е сериозна разработка, за нея трябва екип от опитни специалисти, финансиране, апаратура и т.н.

atos имам предложение към админите. Идеята ми е да организираме семинар на тема "ДЕЦ и "складиране" на енергия."Аз се наемам да намеря зала в София. Там спокойно всеки може да изложи опита и идеите си, разбира се ако ИМА КАКВО ДА КАЖЕ. Във Форума, като правило, тези които няма какво да кажат и нищо не са направили словоблудстват . . . Датата и участниците ще се определят чрез заявка за участие.
Семинарът ще протече по предварително определен дневен ред, доклади, обсъждане и т.н. както се прави в
белите държави с нормални хора . . .  :)
Може да се провеждат такива семинари и на други теми и в друг град, стига да има интерес и достатъчен брой участници. 

Така се предава опит, обменят се идеи и се правят екипи от специалисти.
Другият начин е кръчмарска седянка . . .

ELPUNTO:
За сведение на тези форумци, които много се притесняват кога и как ще си възвърна инвестицията
в моята ДЕЦ. Отговорът е . . . ЕЛЕКТРОМОБИЛ . . .
Чрез електромобил инвестицията в ДЕЦ се изплаща за по малко от ТРИ ГОДИНИ . . .  ;D  ;D  ;D

Сметката е много проста за електричката FIAT PUNTO или ELPUNTO :
1 кВт/ч получен от ДЕЦ = 5 км. пробег на ELPUNTO
1 кВт/ч получен от ДЕЦ = 1/2 литра бензин (по текущи цени)

Въпрос : за 10 000 км. пробег на електричката колко кВт/часа от ДЕЦ са нужни ?
              за 10 000 км. пробег, колко литра бензин са нужни ?

Електричката е един от начините за бързо изплащане на инвестицията в ДЕЦ, има и други . . .

Видео за електричката ELPUNTO        http://youtu.be/NqFk_l6nryw

PyroVeso:
Ха-ха, ELPUNTO, кефиш отвсякъде!

Това е като вица:

- Тате, тате, днес спечелих 1,60 лв.!
- Как бе, сине?
- Ами на връщане от училище тичах след автобуса!
- Хах, ами тогава следващия път тичай след такси и ще спечелиш 10 лв.!

sasma:

--- Цитат на: PyroVeso в Август 12, 2016, 06:38:37 pm ---Ха-ха, ELPUNTO, кефиш отвсякъде!

Това е като вица:

- Тате, тате, днес спечелих 1,60 лв.!
- Как бе, сине?
- Ами на връщане от училище тичах след автобуса!
- Хах, ами тогава следващия път тичай след такси и ще спечелиш 10 лв.!

--- Край на цитат ---

За теб не знам но аз му се възхищавам на този човек. :)
Дано някога и аз да имам същите узпехи като него (домашна електроцентрала) .

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия