Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Домашна електроцентрала
Аtos:
Аз нямам практически опита, който много от вас имат, но според мен мисленето и условията на изграждане/надграждане на енергозахранваща система за дома са важни.
ELPUNTO гради, надгражда, изглажда, усъвършенства - това е добър подход, един ден наистина "ще се откачи" от ЕРП-тата.
Другият вариант е, ако имаш вила, да започнеш с малко - една-две лампи, после ТВ и после да надграждаш.
При втория вариант, важното е изобщо да НЕ СЕ СВЪРЗВАШ към ЕРП. Както казват - неволята учи, това е трудният път обаче:)
Ако си в саваната на десетки хиляди километри от цивилизация, щеш не щеш, ще се научиш да ловуваш с лък и копие:)
edin:
Подобни неща се правят от страст, а не от зор ;) Каквото и да си направиш сам, това е незаменим кеф! Това е!
plcsoft:
"Другият вариант е, ако имаш вила, да започнеш с малко - една-две лампи, после ТВ и после да надграждаш."
Точно така atos това правя в момента малко по-малко надграждам, разбира се когато имам възможност. Дай боже един ден напълно да се откача от Енергийните монополи. Както прави ELPUNTO.
valex:
Според мен управлението на оптимизацията на консумираната енергия не е толкова просто като 'прагово превключване на реле' . По-скоро би трябвало да наподобява MPPT алгоритъм, но насочен към товара на системата. В смисъл да вади максимална мощност от панелите като я разпределя първо за пълно зареждане на акумулаторите, после към пълно задоволяване на къщните нужди от електроенергия и остатъка от мощност да подава към примерно ел. радиатор или нагревател в буферния съд. И това да става 'пропорционално'.
Най-добре е да се коментират тези неща в друга тема. Да не се цапа добрата тема.
PyroVeso:
Колегата Valex е прав - темата за логиката на управлението ме интересува живо и мен. Добре е да се направи нова тема: "Логика на управлението на ДЕС (Домашна Енергийна Система)". Тя ще е актуална дори ако имаме "истински" СЕ източник с ограничен капацитет на произвежданата СЕ.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия