Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Домашна електроцентрала
ELPUNTO:
--- Цитат на: plcsoft в Февруари 08, 2016, 08:13:08 am ---Най-лесно това може да стане с контролер(PLC) който да следи тока и напрежението(мощността) във веригата. Когато тока и напрежението се покачат над определена стойност се включва допълнителна(и) верига с товар.
--- Край на цитат ---
plcsoft ако може дай инфо за контролера.Входове, изходи, захранване и т.н.
Програмирането на контролера също, вероятно ще се наложи прагът на превключване да се мени
през различните сезони защото добивът на ДЕЦ ще е различен.
GMG:
ELPUNTO, в това проектче има точно такава тригерна защита за каквато
питаш с прецизно установяване. Всичко е точно и е така както пише, но
може и да се модне за други стойности ;)
Ползвам ШИМ-порта за регул. на напрежението и дисплей от Nokia3310
Успех!
plcsoft:
Контролера(PLC) трябва да отговаря на следните изисквания.
1. Да има Аналогови входове най малко два за предпочитане и повече.
2. Трябва изходите му да са релейни, на 24 волта или на 220 волта и да издържат натоварване от поне 3А на изход.
3. Трябва да е лесен за програмиране- за да може сам да си направиш програмата и да коригираш.
4. Да е евтин и надежден.
На вилата съм си направил парното с контролер Mitsubishi AL2 - 10MR - D.Реализирал съм напълно автоматизирано контролиране на следните процеси. Под напълно разбирай всичко работи в автоматичен режим. Без никаква намеса от моя страна- освен при авария.Та процесите са следните.
1. Контрол на температурата в парната инсталация.
2. Контрол на температурата на бойлера.
3. Контрол на работата на газовият котел и котела на твърдо гориво.Става въпрос когато котела на твърдо гориво се запали
се прекъсва работата на газовият котел. И обратно.
4. Контрол на налягането на газ в захранващата инсталация за пропан бутан.
Имам планове по-нататък да добавя и слънчева инсталация но, това по-нататък. За това следя с интерес твоята работа и се радвам на успехите ти. Е и малко завиждам но, благородно. :) :)
Ако те интересува нещо повече ще ти помогна със каквото мога.
Като допълнение да напиша че, има и по-евтини контролери от този но, имат недостатъци. Това беше избора ми за тази цена и това качество. А основното е и надеждността. Все пак се работи и с газ.
Yoro:
Колеги!Тези неща са измислени и спонсорирани от енергомафиотите.Те ги произвеждат и продават.Защото тези устройства не ги застрашават.
С тях няма да се откачите от енергото.Просто ви заблуждават.
Фотоволтаиците не са най доброто нещо.Просто си плащаш тока за години напред.И после пак на ново.Не се заблуждавайте..
Помислете.Ще пишат ли как да се откачите от тях.НИКОГАААА...Не пишат за това което е правил Тесла а за техните щуротии. ;D
Това е според мен.Лошото е, че ще се убедите след години....
plcsoft:
Драги ми Yoro напълно те подкрепям в това което си написал и мислиш.Точно така е. Но, реалността при мен е малко по-друга. ;( Аз самият години наред работих върху СЕ устройства и то не само върху Тесла генератора. А и други. Но освен пълно материално и психическо разоряване друго не успях да постигна. Да не продължавам......ще излезе като оплакване и оправдание. Не се оплаквам, колеги а, още по-малко се оправдавам. Просто съм по-прагматичен към настоящият момент и от сегашното си Енергийно ниво преценявам така нещата. Все пак един живот живеем и сметките трябва да се плащат.За съжаление!!! За това съм стигнал до извода че, за в момента е по-добре да се изчака. Не съм във състояние да влагам още толкова труд и средства а, дори и да го направя едва ли някога ще си възвърне инвестицията. Консерватизма е много голям. От моята камбанария така изглеждат нещата. Лека вечер ви желая!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия