Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Домашна електроцентрала
valex:
ELPUNTO
На времето чертах (на ръка, горе-долу) тази картинка за сметна колко е оптималната ефективност на фотоволтаик. Оказа се, че в най-лошия случай може да се увеличи енергията с 20% ако се тегли в подходяща работна точка. Имайки в предвид ниското КПД на фотоволтаиците според мен не е малка добавката.
Можеш ли да начертаеш в твоя случай подобна графика?
ELPUNTO:
valex принципно бих могъл да направя такава графика.
Трябва да изчакам слънчев ден и да правя замервания от 08:00 ч. до 17:00 ч. през 10 мин.
Моята система за измерване на тока и напрежението е доста тромава и неудобна.
Проблемът е как да отделя цял ден ? ::)
Трябва да доведа до успешен край войната с плъховете. 8)
Трябва да подбера още един НАДЕЖДЕН ел. уред защото два уреда вече изгоряха от
претоварване. ДеЦ увеличава добива на ел. енергия с нарастване на деня.
Искам да започна подмяната на ел. крушки с LED осветление и т. н. . . .
Времето не ми стига . . .
valex какъв е смисълът от тази диаграма ? Кой ще я ползва ?
Моето впечатление е, че статистическите данни които публикувам за ДеЦ и Солара
се ползват от ограничен кръг (7-8) читатели на форума.
Аtos:
--- Цитат на: ELPUNTO в Февруари 27, 2015, 09:10:54 pm ---valex какъв е смисълът от тази диаграма ? Кой ще я ползва ?
Моето впечатление е, че статистическите данни които публикувам за ДеЦ и Солара
се ползват от ограничен кръг (7-8) читатели на форума.
--- Край на цитат ---
ELPUNTO, не забравяй, че ни четат и доста нерегистрирани потребители:)
lda_has:
ELPUNTO Следя темата с интерес но като "кибик" едно нещо не ми се вързва, а именно каква защита си предвидил срещу градушка, сняг, прах евентуално и др. подобни тъпотии. Сезона на градушките наближава, какво мислиш по въпроса? Вложил си много средства за изграждането на системата добре, как ще я защитиш? Питането ми не е заяждане, а загриженост и тема за размисъл.
Радвам се от сърце за постигнатото до момента и се питам мислил ли си по въпроса за защита.
Атанасов_Хасково
GreenHulk:
За мониторинга може да се изгради една система със сензори и Ардуино/Розбери и да записва автоматично данни, после анализ и статистика
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия