Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Домашна електроцентрала
EDM electronics:
Наскоро ми дойде една хитра идея за трупясване на мишки и плъхове. Тя е следната:
Вземаш IR-датчик /не PIR/, който ще задейства един трансфертер да речем над 7 kV. Има готови по 5-6 $ трансфертер-модули на 20kV и IR-датчик за 3-4 $ в АлиЕкспрес. На една ламарина-електрод да речем 20х20 см се поставя стръв /сирене, салам и т.н./. Отгоре над ламарината се поставя някаква метлна мрежа, за втори електрод на електрошока. За захранване се ползва малък акумулатор. Когато гризачът отиде при стръвта, датчика който е монтиран отгоре над нея, задейства високото напрежение, искрата минава задължително през най-малкото съпротивление, т.е. най-високата точка до мрежата и "нещото" остава на място завинаги. За да не му се запали кожуха може да се направи и чакащ мултивибратор да речем на 10 сек. - това е достатъчно. Това може да се оформи, като електронен капан - високо ефективен. Ако високото напрежение е включено предварително /в чакащ режим/ мишките го усещат, затова задължително трансфертер.
valex:
ELPUNTO
Това с отровата е рисковано. Ще ти се завре животното някъде на недостъпно място и там ще умре. Доста време ще ти вони на мърша и няма да знаеш от къде е.
Има ултразвукови плашила за мишки, но не знам до колко са ефективни. В Бриколажа съм виждал.
Пробвай с котка :)
Радико:
EDM electronics и на мен ми се иска нещо такова да направя но ще е нужно достатъчно голяма мощност защото съм виждал два плъха ударени при скок между високоволтовите шини на трафопост 6Kv. Беше много комичен случай гонили са се един друг и точно в момента на скока вторият беше захапал първия за опашката и така са станали достатъчно дълъг проводник за да прескочи дъгата. Както и да е въпроса е, че единият беше още жив като пристигнахме. та си мисля дали траф от микровеле ще е достатъчно мощен да ги трепе. Бъди сигурен, че по слаби неща като тхо само ще ги погъделичкат. Иначе за отровата на ул. Рожен 79 или 81 има магазин за селскостопански стоки и ветеринарна аптека там има добра проверена е похапват си я с удоволствие и за последно. И има странно действие отровата явно е психотропна излизат да умрат на открито.
Брадатия:
Елпунто, наскоро имах подобен проблем в цеха и се сетих за нещо което вече бях пробвал. Лепило за плъхове, продава се в Зооаптеките на цена около 5 лева. На едно стъкло се намазват няколко затворени ивици, а в средата се слага примамка. На втория ден се залепи плъха, а след 2-3 дена и 6 малки плъхчета, явно е било цяло котило. Ефективно и без риск да ти мирише трупа им в някоя дупка.
Аtos:
Хахаха, ама вярно вие електрончиците сте "лудо племе" :)
Ако трябва да изкопаете септична яма, може би ще предложите импулсен лазер или преекспониране в мини мащаб на опита на Тесла в Тунгуска - хахаха:)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия